Başkan Tosyalı’dan ‘Evde Kal’ Çağrısı

0
109

“Zaruri Olmadıkça Evden Çıkmayalım”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle bir açıklama yaparak, vatandaşları bilgilendirdi. Başkan Tosyalı; “Bu virüsten korunmak için İskenderun halkımızdan rica ediyorum evde kalalım” dedi.

Başkan Tosyalı açıklamasında; “Devletimizin ve Sağlık Bakanlığımızın yayınlamış oldukları bildirilerde bu krizi önlemenin en birinci kuralı evde kalmak. Mecburi olarak işimiz olmadığı müddetçe lütfen evimizden çıkmayalım. Çıktığımız zamanda da kimseyle temas etmeyelim. Biz İskenderunlular olarak üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız. Değerli İskenderunlular, Evlerinizde kalmanız, sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derece önemlidir. Lütfen zaruri olmadıkça sokağa çıkmayalım. Sizlere aileniz ile birlikte sağlıklı günler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Vefa Destek Grubu” Yanınızda

Başkan Fatih Tosyalı, ayrıca 65 yaş ve üstü vatandaşlar için Vefa Destek Grubu oluşturulduğunu da hatırlatarak; “65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan, yardıma muhtaç olan ve yalnız yaşayan hemşerilerimize bir telefon kadar yakınız” dedi.

İskenderun Belediyesi de ilçede bulunan 65 yaş ve üstü, kimsesiz, yalnız yaşayan ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması için gerekli önlemleri aldı. Yardıma ihtiyacı olan hemşerilerinin yanı başında olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Devlet kurumlarımızla işbirliği halindeyiz. Vefa Destek Grubu ile İskenderunlulara bir telefon kadar yakınız. Belediye olarak konuyla ilgili gerekli tedbirlerimizi aldık. Vefa Sosyal Destek Grubumuz kimsesiz, evde yalnız yaşayan engelli ve hasta 65 yaş üstü ikametten ayrılma kısıtlaması olan vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacak. Ekiplerimiz ihtiyaç duyulması halinde görev başında olacak. 65 yaş üstü vatandaşlarımız  444 1939 ve 0 326 613 49 90 no’lu çağrı merkezi telefonumuz ile ekiplerimize ulaşabilirler” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here