Başkan Savaş’tan ‘Noel’ Kutlaması

0
177

noel-kutlama1Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, tüm Hıristiyan Âlemi’nin her yıl 25 Aralık’ta Hz. İsa’nın doğuşu ve Milat Yortusu olarak kabul edilen Noel Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İnsanlığın en büyük hasretinin, çatışma ve gerginliklerden uzak, barış ve huzur içinde bir hayat sürmek olduğunun altını çizen Başkan Savaş; “Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek” sözünü hiçbir zaman unutmamamız ve bu doğrultuda insanlara hoşgörü ve sevgiyle yaklaşmamız gerekir. Ne mutlu ki, millet olarak, tarih boyunca, muhteşem medeniyet ve kültürümüzden aldığımız güçle, farklılıkları toplumsal yaşamın tabii bir tezahürü kabul ederek yıllarca, sevgi, saygı, huzur, barış ve kardeşçe hoşgörü içinde yaşamayı başarmış bulunuyoruz.

Son zamanlarda Ortadoğu’daki farklı halkların ve inanç gruplarının yaşadıkları bu zor, çatışmalı, büyük insani bedellerin ödendiği savaş ortamında kardeşlik ve dayanışma duygularımızı bu bayramlarla pekiştirmeliyiz. Hiçbir kimliğin, kültürün, inancın ve anadilin diğerinden üstün görülmediği, her yurttaşımızın bir arada eşit koşullarda yaşadığı, kendi kültürünü özgürce yaşayıp geliştirdiği bir ülke olma umudunu büyüterek korumalı, özgürlükçü, adil, insanca yaşanan ve çalışkan bir demokratik cumhuriyet için verdiğimiz mücadeleyi sürdürme kararlılığımız devam etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Hıristiyan yurttaşlarımız olmak üzere tüm Hıristiyan âleminin Noel Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Noel Bayramı’nın insanlığın muhtaç olduğu evrensel barışa, sevgi, huzur, hoşgörü ve bir arada yaşama kültürüne katkıda bulunması temenni ederken sevgi ve saygılarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here