Başkan Fırat; “Piyasa Amerika’daki Başkanlık Seçimine Kilitlendi”

0
68

ugur-firat-piyasa7İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat altının yükselişi ile ilgili gazetemize bazı değerlendirmelerde bulundu.

Piyasaların Amerika’daki başkanlık seçimine kilitlendiğini ifade eden Başkan Uğur Fırat; “Amerika’da önümüzdeki günlerde yapılacak olan Başkanlık yarışı sona erecektir. Piyasalardaki olumsuz havayı biraz da olsa yatıştıracaktır. Doların 3 TL üzerine, altının 132,5 TL’ye kadar yükselmesi tarihinde ilk. Dolar tarihi rekorunu kırdı, kırmaya devam ediyor. Yanı başımızda yapılan savaşlar Suriye ve Irak tarafından etkileri de iç piyasaya yansıyor. Borsadaki düşüş halen devam ediyor. Dolar, Euro, altının yükselmesi devam ediyor.

Bugün biraz düşüş yaşayan altın 130 TL civarında seyrini sürdürüyor. Altının ve doların yükselmesi Amerika’da yapılacak olan başkanlık seçimi ile alakalıdır. Seçimde kimin seçileceği de piyasayı etkileyecektir. Bayan aday seçilirse piyasalarda pek dalgalanma olmayacaktır, erkek aday Donald Trump seçilirse dalgalanmalar devam edebilir” dedi.

Vatandaşların yatırım konusunda kararsız olduğunu da ifade eden Başkan Uğur Fırat; “Vatandaş şu anda izliyor, neye yatırım yapsın, altın, dolar hepsi yüksek, ne olacağı belirsiz ondan dolayı şu an hiç bir şey almıyorlar” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here