Başkan Fırat; “Altın Fiyatını Bulur”

0
85

uğur fırat-piyasa13İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, borsa değerlendirmesi yaparak, altına yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi. Başkan Fırat, altının 14 günlük RSI göstergesinin geçen hafta 30 seviyesinin altına düştüğünü belirtti.

Altının, dünyadaki siyasi ve ekonomik hareketlere göre fiyatını bulduğunu kaydeden Başkan Fırat, “Ancak son bir aydır altın ekonomik hareketliliklerden daha fazla etkileniyor. Şuanda altının gramı 88.00 TL civarında, çeyrek altın ise 147 TL civarına düştü. Altın New York’ta, fiyatların sekiz ayın en düşük seviyesine gerilemesinin daha fazla alım getireceği spekülasyonuna bağlı olarak, son altı günde ilk defa değer kazandı.

Altın geçen hafta, dolardaki güçlenme ve ABD’de perakende satışların Ağustos ayında son dört ayın en hızlı yükselişini göstermesinin ardından yüzde 2.8 geriledi. Altının 14 günlük RSI göstergesi geçen hafta 30 seviyesinin altına düştü. Bu durum, teknik analize göre değerlendirmelerde bulunan bazı traderlar için, fiyatların yükselmeye başlayabileceğinin bir işareti olarak algılanıyor. Altın, Bloomberg Dolar Spot Endeksi’nin Haziran sonundan bu yana yüzde 4.8 yükselmesi ve bugün 14 ayın zirvesine çıkması ile birlikte, bu yıl ilk kez çeyrek dönemlik kayba yöneldi. Metal, ABD ekonomisinin iyileşmekte olduğuna ilişkin işaretlerin, yarın iki gün sürecek toplantısına başlayacak Fed’in faiz artırımına doğru ilerlediği yolundaki beklentileri güçlendirmesinin ardından değer kaybetti” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here