Başkan Culha, 100 Dönümlük Arazinin Tapusunu Aldı

0
123

arsuz-tapu zaferi1Arsuz Belediyesi’nin en prestijli projelerinden biri olan, hayata geçtiği zaman ilçenin turizm hedefine de katkı sunacak olan yeni hizmet binası için arsa temini çalışması nihayet sonuçlandı. Göreve geldiği günden itibaren ilçeye yakışan, hizmet akışını kolaylaştıracak modern bir hizmet binası için kolları sıvayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bina yapımı için Akçalı Mahallesi’nde yabancı uyruklulara ait yaklaşık 100 dönümlük arsanın tapusunu uzun soluklu bir mücadelenin ardından teslim aldı. Arsuz’u daha ileriye taşımak ve hak ettiği seviyeye getirmek amacıyla çalıştıklarını dile getiren Başkan Culha, zaman kaybetmeden proje çalışmasına başlanan yeni hizmet binasının, tam donanımlı bir yaşam alanı olacağını ifade etti.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yaklaşık 100 dönüm olan arsanın kamulaştırma sürecini ve hedeflerinin yanı sıra teslim aldığı tapunun mutluluğunu şöyle anlattı:

“Arsuz Belediyesi’nin kurulmasıyla birlikte göreve geldiğimiz ilk günden beri eksikliğini ciddi oranda hissettiğimiz belediye hizmet binasının yapımına yönelik olarak arsa temini çalışmamızda nihai sona ulaşılarak kamulaştırma işlemi tamamlanmış ve belediyemize 97.910,74 m2 arsa kazandırılmıştır. Fakat bu süreç hiç de kolay tamamlanmamıştır. Arsuz ilçesi, Akçalı Mahallesindeki turizm alanı içerisinde bulunan yabancı uyruklu 2921 parsele yönelik olarak bu alanda belediye hizmet binası yapılabilmesi amacı ile öncelikle planlama çalışmalarına başlanmıştır. Yapılacak planlama çalışmalarına yönelik ilgili kurum görüşleri istenmiş ve sıkıntılı süreç tam bu noktada başlamıştır.

Hatay İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görüşü doğrultusunda tarım alanı olarak belirlenmiş olan alanda ilgili bakanlıktan kamu yararı kararı alınarak planlama sürecine geçilebilmiştir. İmar planının ve bu bölgenin planının yapılmasında yetki Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olduğundan yapılan imar planının onayı da bu bakanlıkça yapılmıştır. Planlama sürecinin tamamlanmasının ardından kamulaştırma süreci başlatılmış ve bir yıl gibi bir süre içerisinde kamulaştırma işlemi tamamlanarak Arsuz’a yaklaşık 100 dönümlük bir yer kazandırılmıştır.

Şu anki hedefimiz ise bu alanda Arsuz ilçesine ve halkına yakışır, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte vatandaşların tüm belediye ile ilgili işlerinin tek çatı altında yürütülmesini sağlamaktır. Hizmet binasının yapımına yönelik mimari proje çalışmalarına başlanılmış olup, en kısa sürede inşaat faaliyetine başlanılarak Arsuz’a yakışır bir hizmet binasının yanı sıra, meydanı ve sosyal kültürel alanı ile tam donanımlı bir yaşam alanı kazandırmayı planlıyoruz.

Bu sürecin gerçekleşmesindeki büyük katkılarından dolayı öncelikle eski Hatay Valimiz, şimdiki Ankara Valimiz Sayın Ercan Topaca ve yardımcısı Sayın Bilal Bozdemir’in yanı sıra emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda yapılacak olan hizmet binasına sunacağı katkılardan dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş ve tüm çalışma arkadaşlarına da şimdiden teşekkür ediyoruz. Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin gözbebeği Arsuz’u daha ileriye götürmek ve hak ettiği seviyeye getirmek amacıyla hiç durmadan çalışıyor, üretiyor ve projeler gerçekleştiriyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here