Başkan Civelek; “İnsanı ve Yaşamı Var Eden ve Yücelten Barıştır”

0
51

civelek kutlama1İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Düşünürler, bilim insanları, şairler, yazarlar, ressamlar, müzisyenler ve diğer bütün sanatçıların tarih boyunca yaşanan savaşların getirdiği acıları ve yıkımları anlattıklarını artık söylenecek söz kalmadığını vurgulayan Başkan Civelek; “Savaş ölümle ilgilidir, ölümün ve acının diliyle konuşur” dedi.

Savaş ve her türlü şiddetin insanın doğasına aykırı olduğunu savunan Başkan Civelek; “İnsanı ve yaşamı var eden ve yücelten barıştır. Dünyada bütün insanların evrensel barışın diliyle konuşup anlaşmasını istiyoruz. Barış bugün, dünden daha fazla insanlığın özlemidir. Sömürüyü önlemeden, haksızlıklara baskıya, şiddete, zulme, her türlü ayrımcılığa ve savaşlara karşı çıkmadan dünya barışını sağlamak mümkün değildir.

Dünyanın bir köşesinde savaşlar, terör, şiddet ve sefalet insanları kırıp geçerken, dünyanın başka bir köşesinde refah, huzur ve barış içinde yaşamak mümkün müdür? Dünyamız için, bütün insanlar için kalıcı ve evrensel bir barıştan söz ediyoruz. Ne Suriye’de ne de dünyanın başka bir yerinde emperyalist çıkarlar uğruna savaş istemiyoruz. Barıştan söz edilen her zaman ve her yerde, kıvançla, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözünü bir yaşam felsefesi ve dış politika düsturu olarak tekrarlıyoruz. Dünya Barış Günümüz kutlu olsun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here