Başkan Arayışları Sürüyor!

0
59

akp istifa3Ak Parti’de Neler Oluyor?

İlimizin merkez ilçesi Antakya’dan edindiğimiz bilgiye göre, Ak Parti Hatay İl Başkanlığına atanacak veya görevlendirilecek isim bulunamıyor. Çünkü teklif edilen kişiler bu görevi üstlenmek istemiyor. Bu durum aynı zamanda İskenderun ve Dörtyol’da da yaşanıyor.

Yaklaşık Bir Aydır Aday Bulmakta Zorlanıyorlar…

Seçim sonrası bir süre İl başkanlık görevini üstlenen Süleyman Tenekecioğlu; “Genel Merkezin yolunu açmak için görevimden istifa ettim” açıklamasında bulunmuştu. Bu durum ‘genel merkezin direktifi doğrultusunda istifa etti’ olarak yorumlanıyor. Bir iktidar partisinin bu duruma düşmesi kamuoyunda Ak Parti’nin Hatay’da gerileme devrine girdiğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun ‘Teşkilatlandırmadan Sorumlu’ görevine getirilmesi ile Türkiye’de yaklaşık il, ilçe ve belde bazında 300’e yakın yönetimin istifaları istendi.

İddialara göre, Ak Parti’nin Hatay’da inişe geçtiği, parti içerisinde yaşanan huzursuzluğun her geçen gün arttığı belirtiliyor. Özellikle 2 ay sonra gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde İskenderun ve Dörtyol yönetimleri ile birlikte İl yönetiminin halen oluşturulmaması, dağınıklık yaşanması ve toparlanılamaması, Hatay il genelinde ciddi sıkıntılar doğuracağı kanısını oluşturuyor.

Ak Partinin 30 Mart yerel seçimlerinde aldığı oy oranlarına bakıldığında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük düşüşler yaşanacağı kaçınılmaz olarak gözlemleniyor. Ak Partinin bu durumuyla ilgili bir takım söylentiler de ağızdan ağza dolaşıyor. Partinin yıllar önceki eski durumuna döneceği, büyük kopmalar yaşanacağı, küskünlerin arttığı, bunların gün geçtikçe sayılarının arttığı ifade ediliyor.

Ak partideki MHP tabanlı oyların yavaş-yavaş MHP’ye geri kaydığı da söylenirken Hatay il, İskenderun ve Dörtyol ilçede şuan yönetim boşluğundan dolayı vatandaşın derdini ve işini çözmek istediği bir muhatap bulamadığı da kaydediliyor. İktidar partisinin bu durumlara düşmesi Ak Partiye gönül verenleri üzerken, parti kan kaybetmeye devam ediyor.

Genel merkezce topluca istifa ettirilen yönetimlerin yerine yeni atamaların gecikmesi kafalarda soru işaretlerine neden oluyor. Son yaşanan bayrak krizinden sonra partinin oylarının daha da düşeceği konuşuluyor. Batmakta olan gemiyi önce fareler terk eder misali terk edilişler yaşanıyor.

AKP’de Nisan ayında teşkilat başkanlığı koltuğuna oturan Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu, örgütlerde büyük bir değişim için düğmeye bastı. Bazı il ve ilçe yönetimleri 30 Mart yerel seçimlerinde beklenen başarıyı yakalayamadığı için görevden alındı. Ancak görevden almaların seçimde başarılı teşkilatlarda da sürmesi kafaları karıştırdı.

İstifa Baskısı Yapılıyor

AKP, il ve ilçe yönetimlerini ‘Kendi isteğiyle’ istifa ettiriyor. Yani Genel Merkez, görevden alıyor. Çünkü parti yönetiminin görevden aldığı isimler, ileri de aynı görevlere getirilmiyor. Ancak kendi isteğiyle istifasını sunanlar aynı görevleri alabiliyor.

Ankara’yı da Vurdu

İstifa furyasına son eklenen teşkilat ise Ankara oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here