Başbakan Yardımcısı Ali Babacan; “Amanos Tüneli Hatay’ın Dünyaya Açılan Kapısı Olacak”

0
222

ali babacan1Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ak Parti Mahalle/Köy Başkanları toplantısına katılmak üzere geçtiğimiz hafta sonu Antakya’ya geldi.

Başbakan Yardımcısı Babacan’ı Hatay Havaalanında Hatay Valisi Ercan Topaca, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Ak Parti Belediye Başkanları, teşkilat üyeleri karşıladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, havaalanının ardından beraberindeki heyet ile Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde organize edilen Ak Parti Mahalle/Köy Başkanları toplantısına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, iktidarları döneminde ülkenin çok önemli ekonomik reformlar gerçekleştirdiği ve kalkınma yolunda büyük mesafeler aldığını söyledi. 2002’nin Türkiye’si ile bugünün Türkiye’sinin birbirinden çok çok farklı olduğunun altını çizen Babacan; “Türkiye her alanda gelişti kalkındı. Türkiye’nin eğitim hizmetleri, sağlık hizmetleri çok farklı noktaya geldi. Türkiye bir sanayi ülkesi oldu. Ama tarımı da unutmadık. Şu fashionbet anda Türkiye tarımsal üretimde dünyada 7’inci ülke konumunda. Gelen turist açısından baktığımızda Dünya’da 6’ıncı ülke. Her alanda kalkındık yeter ki dostluk olsun kardeşlik olsun. Birlik olsun beraberlik olsun. Farklılıkların bir arada yaşayacağı ve farklılıkların bir zenginlik olduğu bir anlayışla hep beraber komşularımıza vatandaşlarımıza sarılalım, beraber aynı amaçla yürüyelim ve hep beraber ülkemizi kalkındıralım” dedi.

ali babacan2

Çözüm süreciyle yaşanan gelişmelere değinen Ali Babacan; “Çözüm sürecinin özü nedir arkadaşlar, çözüm süreci T.C vatandaşı olan herkesin etnik kökeni, mensubu olduğu din ne olursa olsun herkesin özgürlüklerden doyasıya yararlanmasıdır. Bir de devletin tüm vatandaşlara aynı samimiyetle yaklaşmasıdır. Vatandaşlığın temelinde birlik, beraberlik, kardeşlik var. Bunun için mücadele verdik ve hamdolsun güzel sonuçları da alıyoruz” dedi.

Hatay Kamu Yatırımlarından Önemli Pay Alan İllerden

Başbakan Yardımcısı Babacan, Hatay’ın kamu yatırımlarından önemli paylar alan illerden olduğunu da ifade ederek; “Ekonomik ve sosyal açıdan en çok önemsediğimiz Hatay projesi Amanos Tüneli. Zaten çok stratejik bir konuma sahip olan Hatay ilimizde bu tünel, çok önemli bir lojistik ve ticaret merkezi olma özelliklerini daha da kuvvetlendirecek. Güneydoğu Anadolu’yu, Dünya’ya bağlayan ana hat, Hatay’ın tam merkezinden geçmiş olacak. Bunun akabinde dağın öbür tarafında çok büyük bir organize sanayi projemiz var. Bu proje ile Hatay’ın çok daha yüksek bir refah seviyesine ulaşacağına inanıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here