Baki Süslü Vefat Etti

0
145

baki süslü1Emekli iş adamı Baki Süslü (84) İzmir’de vefat etti. Baki Süslü, 11 Haziran 2016 itibariyle yatar hasta olarak İzmir’de tedavi altına alınmış, 22 Haziran 2016’da İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde kalça kırığı ameliyatı geçirmişti. Ameliyat sonrası Baki Süslü’nün tedavisi sürüyordu. İki kez yoğun bakıma alınan Baki Süslü, sağlık durumu iyiye giderken Akciğerlerinde oluşan enfeksiyon sonrası bugün vefat etti.

Gazeteci Doğan Süslü’ nün babası olan Baki Süslü’nün cenazesi 28 Temmuz 2016 Perşembe günü (bugün), İskenderun Çay Mahallesi’nden ikindi namazına müteakiben kaldırılıp, İskenderun Çankaya mezarlığında toprağa verilecektir. Tüm yakınlarımıza, dostlarımıza ve baba dostlarına duyurulur.

Baki Süslü kimdir? (2 Mart 1932-27 Temmuz 2016)

Baki Süslü, 2 Mart 1932 Suruç/Şanlıurfa doğumludur. İlköğretimini Suruç’ta tamamlamış ve çocuk yaşlarda çalışma hayatına atılma zorunluluğundan ilköğretim sonrası tahsiline devam edememiştir. Gençlik yılları otobüs, kamyon ve tanker sürücülüğüyle geçmiştir. Askerliğini Bandırma’da yapmıştır.

1958 yılında Suruç’tan İskenderun’a gelen Baki Süslü, bu yıllarda ağırlıklı olarak tanker sürücülüğüne devam etmiş, 60’lı yıllarda İskenderun’un ilk akaryakıt taşıma firmalarından birinin sahibi olmayı başarmıştır. Baki Süslü, bir dönem oto alım satım ticaretiyle uğraşsa da, ağırlıklı işi akaryakıt taşımacılığı ve akaryakıt nakliye müteahhitliği olmuştur. Sağlık sorunları sebebiyle Baki Süslü, 1992 yılında işlerini tasfiye ederek emekli olarak yaşantısını sürdürmüştür.

Baki Süslü ’nün yerel basına da hizmeti olmuştur. 1965-1990 tarihleri arasında İskenderun’daki bazı yerel gazetelerde köşe yazıları yayınlanmıştır. Çeşitli derneklerde yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği de yapan Baki Süslü, siyasetle ilgili olmuş ancak aktif siyasetin içinde yer almamıştır.

Baki Süslü, geniş çevresi ve iş bitiren anlayışıyla her dönem İskenderun’un kayda değer isimlerinden biri olmayı başarmıştır. 1999 yılından itibaren sağlık sorunları ağırlaşan Baki Süslü, o tarihten bu yana tedavi görmekteydi. Emekli iş adamı Baki Süslü, evli, ikisi erkek, biri kız, üç çocuk babasıydı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here