Bakan Uraloğlu; “Amanosları, Demiryolu ve Karayolu Tünelleriyle Geçiyoruz”

0
42

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çeşitli incelemelerde ve açılışlarda bulunmak üzere geçtiğimiz hafta sonu Hatay’a geldi.

İl Protokolü tarafından karşılandığı Hatay Havalimanında açıklamalarda bulunan Bakanı Uraloğlu, Devletimiz ve  Bakanlıklarınca asırların felaketinin etkilerini ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımızın yaralarını sarmak üzere çalışmaların aralıksız devam ettiği vurgusunda bulundu.

Bakanı Uraloğlu, yaptığı açıklamada;  “6  Şubat ve devamındaki depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hatay Havalimanımızda PAT sahaları çalışmalarına 21 Kasım’da başladık, Hatay Havalimanı için yapılan yer tespitinde en uygun alanın yapılan çalışmalarla Amik Ovası olduğu tespit edilmiştir.

Hatay Havalimanı’na ilave 3 bin metre uzunluğu ve 45 metre genişliği ile geniş gövdeli uçakların inebileceği şekilde yeni bir pist inşa edeceğiz. Terminal, teknik blok kule, itfaiye binası, kuvvet santrali, lojman ve garaj binalarını güçlendireceğiz. 14 km’lik çevre güvenlik duvarını yeniden inşa ederek havalimanının bulunduğu alanı sel taşkınlarından koruyacağız.

2 bin 720 metre uzunluğunda yeni paralel taksi yolu, 2 adet hızlı çıkış ve 4 adet bağlantı taksi yolu inşa edeceğiz. Hatay’ı çok daha güçlü ve gelişmiş bir şekilde ayağa kaldıracağız” dedi.

Bakanı Uraloğlu açıklamalarında ilimiz için büyük bir öneme sahip Dörtyol-Hassa Tünel Yolu Projesi’ne de değinerek; “Amanosları, Demiryolu ve Karayolu Tünelleri ile geçiyoruz. Bu sene inşallah ihalesini yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

İskenderun Hatay Otoyolu Projesi…

İskenderun’u Hatay’a bağlayacak, Belen’i tünelle geçecek İskenderun Hatay Otoyolu’nun projesinin de bitirildiğini ifade eden Bakan Uraloğlu; “Sayın vekillerimizin ve yöneticilerimizin yakından takip ettiği İskenderun’u Hatay’a bağlayacak ve Belen’i geçecek olan otoyol projesini bitirdik, yatırım programına alma çalışmalarını başlattık. 2024 yılının ilk aylarında projenin ihalesini yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun” diyerek bir başka müjdeyi verdi.

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada; “İskenderun-Hatay Otoyolu, 7 km’si bağlantı yolu olmak üzere toplam 42 km uzunluğunda projelendirilmiştir. Güzergâhın yatay-düşey hat ve yan yol planları ile kavşak projeleri onaylanmıştır. Tünel uygulama projeleri tamamlanmış olup, viyadük ve diğer sanat yapılarına ait proje çalışmaları devam etmektedir.

İskenderun-Hatay Otoyol güzergahı; Belen Otoyol Kavşağı’ndan (Sarımazı) başlayıp, Amanos Dağlarını aştıktan sonra Amik Ovası’nda ilerleyerek Antakya-Reyhanlı Yolu Alaattin Köyü mevkiinde son bulmaktadır. Projenin uygulanması ile Bahçelievler Kavşağı’nda transit trafiği yoğunluğunu azalmış olacaktır. Ayrıca mevcut Bahçelievler Kavşağı’ndaki yerel trafiğin rahatlatılması amacıyla sağa serbest dönüş kolları için proje çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here