Bakan Tüfenkci; “Sınır Ticaretinin Kapsamını Genişletecek Yeni Model Üzerinde Çalışıyoruz”

0
108

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; “Sınır Ticaretinin Kapsamını Genişletecek Yeni Model Üzerinde Çalışıyoruz”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sınır ticaretinin kapsamını genişletecek yeni model üzerinde çalıştıklarını belirterek; “Kars’tan, Şırnak’tan Hatay ve Kilis’e kadar olan bölgede sınır ticaretini etkin hale getirebilirsek bu bölgeye fabrikaların sağlayacağı kazançtan fazlasını kazandırabiliriz” dedi.

Mevcut uygulamadaki sınır ticaretinin kapsamının yeni modelle genişleyeceğinin altını çizen Tüfenkci; “Fabrika yapımı için arazi şartları çok elverişli değil. Ham maddenin ulaşımı, ürettiğini satmak için nakliye masrafları da düşünüldüğünde maliyetler artıyor. Sınır ticaretinin kapsamını genişletirsek, Kars’tan, Şırnak’tan Hatay ve Kilis’e kadar olan bölgede sınır ticaretini etkin hale getirebilirsek, bu bölgeye fabrikaların sağlayacağı kazançtan fazlasını kazandırabiliriz.

Batı illerimizde sınır ticaretinin çok anlamı yok ama buralarda var. Bu sınırlarda uyuşturucu, benzin, mazot ticaretinin önüne geçelim, ticareti de ithalat ve ihracat gibi değil, tabanda yapılan bir ticarete dönüştürelim, esnafın, belgesini alanların şehirde yaptığı bir ticaret haline getirelim. Önerdiğimiz model bu esas üzerine” şeklinde konuştu.

Tüfenkci, barkod sistemiyle, belirli kotalarla satışların takip edilebileceği bir modelin hayata geçirilebileceğini aktardı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here