Bahçeşehir’den Coşkulu ‘Cumhuriyet’ Kutlaması

0
165

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İskenderun Bahçeşehir Koleji de ‘Ne senden vazgeçeriz, ne eserinden’ sloganıyla Fener Alayı düzenledi.

Park Forbes AVM önünden başlayan Fener Alayı, okul idareci ve öğretmenlerinin, öğrencilerin, velilerin ve hatta vatandaşların katılımıyla oldukça kalabalık oldu. Okul Bandosunun arkasında, öğrencilerin taşıdığı büyük boy Türk Bayrağı ve Atatürk portresi, öğrencilerin öğretmenleriyle hazırladığı Cumhuriyetle ilgili dövizler ve pankartlar, çocukların bayrak amblemli balonlarla ve ellerindeki bayraklarla oluşturduğu tablo, ailelerin bayrak ve fener-meşale-cep telefonu ışığı ile yürüyüşe katılması tam bir karnaval havası oluşturdu.

Fener Alayını son durağı Anıt Alanı oldu. Burada gerçekleştirilen kutlama programı ise saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra okulun 5. sınıf öğrencilerinden oluşan koro, Atatürk şarkıları ve marşlar söyledi ve hemen ardından folklor ekibinin gösterisi sahnelendi.

Büyük bir coşkuyla süren kutlamada kısa bir konuşma yapan Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Uçan, bu coşkuya ortak oldukları için ailelere, özellikle kutlamalara katılan büyük anne ve büyük babalara teşekkür etti.

Ailelerin ilgisinin ve katılımının beklediklerinden fazla olduğunu ifade eden Uçan; “Üstelik Fener Alayına gönüllü katılmak isteyenler, hatta hazırlık yapanlar, katılımın beklenenden fazla olmasına yol açtılar ve onlar da unutulmaz anlar yaşadılar. Bu bizleri de çok mutlu etti. Özellikle çocukların ‘yaşadıklarını, yaptıklarını’ unutmamaları,  Cumhuriyeti yaşayarak öğrenmeleri açısından önemli bir kazanım oldu. Bizdeki Cumhuriyet ve Bayrak sevdası da, Atatürk sevgisi de bir başkadır. Bu Fener Alayı ile bu sevdayı, sevgiyi bir kez daha yaşadık.

Ayrıca, güvenlik konusunda büyük bir özveri ve hassasiyetle görev yapan İskenderun Emniyet Teşkilatına da özellikle teşekkür ediyorum. Gelecek bayramda buluşmak temennisiyle” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kutlamalarda son olarak, 10.Yıl Marşı, İzmir Marşı eşliğinde ‘Bağımsızlığı ve Özgürlüğü’ sembolize eden bayrak ve balonlar gökyüzüne bırakıldı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here