Bahçeşehir Koleji’nde Robotik ve Kodlama Haftası Yoğun Katılımla Geçti

0
506

bahçeşehir koleji5Tüm dünyada 7-13 Aralık haftasında uygulanan Kodlama Saati https://hourofcode.com/tr kapsamında Bahçeşehir Okullarında yapılan etkinlikler, İskenderun kampusunda da velilerin katılımıyla, renkli anlara sahne oldu.

Öğrencilerin Legolarla oluşturdukları robotları bilgisayarda kodlayarak hareketlendirdikleri Kodlama saatinin tanıtımıyla başlayan etkinlikler, öğrencilerin velilerine liderlik yapmasıyla hem eğlendirici hem de aileler ve öğretmenleri açısından gurur verici bir şekilde devam etti. Hafta içinde İskenderun Demir Çelik Anaokulundan gelen öğrenci ve velileri, Bahçeşehir Koleji Bilgisayar Atölyesi’nde misafir edilerek Kodlama etkinliği yaptı. Tüm konuklar için benzersiz bir deneyim olan uygulama sonunda yaptıkları robotlar harekete geçtiğinde öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi. İskenderun Bahçeşehir Koleji Müdürü Sefai Server Dik; “Okulumuzda her fırsatta diğer okul öğrenci ve velilerini ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Özellikle Dünya standartlarında eğitim verdiğimiz Bilgisayar Laboratuarı ve Bilim Müzemizi kendi ailemiz dışındaki öğrencilerle paylaştıkça, eğitim adına duyduğumuz mutluluk artıyor” dedi.

bahçeşehir koleji6

Etkinliğin benzeri cumartesi günü Bahçeşehir Koleji’nin kendi velilerine uygulandı. Anaokulu 5 yaş sınıfı ve tüm ilkokul öğrencileri, velilerine öğretmenlik yaptı. Derste Bilişim Teknolojileri öğretmeninden gördükleri gibi üstelik kendi yaratıcılıklarını da katarak ailelerine komutlar veren çocuklar, büyük bir beceri ve özgüvenle onları yönlendirdi. Velilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlemlenen etkinlik sonunda robotlar hareketlendikçe, yapılan pervaneler dönmeye başladıkça konuk veliler hem çok mutlu oldu hem de çocuklarının 1 yıl boyunca gördükleri derste ne gibi beceriler kazandığını bizzat deneyimlemiş oldu.

bahçeşehir koleji7

Robotik ve Kodlama Haftası kapsamında İskenderun kampusunu ziyaret eden Bahçeşehir Okulları Robotik ve Proje Koordinatörü Emine Bozkan yaptığı açıklamada velilerin okula gelerek bu uygulamaya katılmasında büyük yarar olduğunu vurguladı. İskenderun velilerinin bu konudaki duyarlılığının memnuniyet verici olduğunu da sözlerine ekleyen Bozkan; “Bu şekilde etkin katılımda bulunan ailelerimiz, Kodlama ve Robotik saatinde öğrencilere sadece bilgisayar kullanma becerilerini değil, aynı zamanda kendini ifade etme, bilgisini karşısındakine aktarma gibi sosyal becerileri de kazandırdığımızı yaşayarak öğrenmiş oluyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here