Aziz Yıldırım’dan Afrin Harekâtına Tam Destek!

0
166

Hatay Fenerbahçeliler Özel Eğitim Anaokulu’nun açılışı için ilimize gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticileri kentte ilk olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Başkan Savaş’ı ziyaretinde Zeytin Dalı Harekâtı’na desteğini açıklayan Başkan Aziz Yıldırım; “Biz bunu hepimiz canı gönülden destekliyoruz. Çünkü bu ülke için yapılması gereken bir operasyondur. Şehit olanları anarak onlara Allah’tan rahmet, gazilere de acil şifalar diliyoruz, hem ailelerine hem de ülkemize sabır diliyoruz.

İnşallah kısa dönemde hükumetin ve silahlı kuvvetlerin beraber almış olduğu kararlar doğrultusunda da bu harekat biter. Bugün Hatay’a İstanbul’dan baktığınız zaman daha değişik bir atmosfer görebilirisiniz ama biz bugün buradayız ve çok rahatız. Savaşla ilgili herhangi bir şey duymadık görmedik de. Hem ziyaretlerimizi yapıyoruz hem de geziyoruz. Herkese de Hatay’a gelmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş da Başkan Aziz Yıldırım’a hem ziyaretinden hem de eğitim ve spor alanında yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Ziyaretin kendilerini onurlandırdığını aktaran Savaş, “Birçok insan sanki Hatay’da savaş varmış gibi algılayıp buraya gelmek istemiyor, ziyaretlerini iptal etmeye gayret ediyor. Ama şu var ki 7 yıla yakındır Suriye’de iç savaş var, Hatay’da hiçbir kargaşa olmamıştır. İnşallah bundan sonra da Hatay halkı bu kargaşa ortamına müsaade etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Ziyaret; Yıldırım’ın Lütfü Savaş’a Fenerbahçe forması hediye etmesi ve Savaş’ın da Başkan Yıldırım’a Hatay BŞB Kadın Basketbol Takımı ile Hatayspor formaları hediye etmesiyle sona erdi.

Vali Ata’ya da Ziyaret…

Başkan Aziz Yıldırım ve beraberindeki heyet, günün ikinci ziyaretini Hatay Valisi Erdal Ata’ya yaptı. Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Aziz Yıldırım bölgede olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken; Hatay Valisi Erdal Ata ise Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden Fenerbahçe’nin başkan ve yöneticilerini illerinde ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Yaptırılan anaokulu için Başkan Yıldırım’a teşekkür eden Vali Ata; “İnşallah bu anaokuluna başlayan, okul yaptırma kampanyasıyla ortaokul lise de isteyeceklerdir. Dernek olarak öyle bir çalışma olacaktır” diye konuştu.

Vali Ata’nın ardından konuşan Başkan Yıldırım da; “Dernek başkanlarımızın daha önce yaptırmış olduğu bir ilkokul vardı. Bu sefer de engelli çocuklarımız için bir okul yaptılar. Temelini beraber atmıştık. Bugün de geldik o okulda okuyan çocuklarımızı görmek için. İnşallah bu 18 kişi olan bu çocuklarımızın daha geniş engelli çocuklarımız varsa bu okullara katılmalarını sağlayacaklardır. Onların eğitimlerini yaptırarak topluma birer faydalı insan olarak hepimiz arasına sokacaklar. Normal okul yapmak ayrı bir şey ama bir engelliler için düşünüp yaptırmak ayrı bir şey. Hem tebrik ediyoruz hem de teşekkür ediyoruz. Burada olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Buradaki ziyaretin sonunda Başkan Aziz Yıldırım, Vali Erdal Ata’ya Fenerbahçe forması hediye etti. Vali Erdal Ata da Yıldırım’a Hatay’ı simgeleyen bir tabak hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here