Ayten Kılınç; “Bugün Uluslararası Kadın Grevine Ses Veriyoruz”

0
167

İskenderun Kadın Platformu, Eğitim Sen İskenderun Şube Binasında bir araya gelerek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı kadın platformu adına Ayten Kılınç okudu.

Sözlerine, Türk Metal Sendikalı kadınların geçirdikleri kazaya değinerek başlayan Kılınç; “8 Mart, Kadınların Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününde, Ankara’da yapılacak etkinliğe katılmak üzere yola çıkan Türk Metal Sendikası kadın üyelerini taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu, 7 kadın işçinin yaşamını yitirmesi ve 34 kişinin yaralanması bizleri derinden üzmüştür. Türk Metal Sendikası üyesi kadınlardan yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Her yıl mevsimlik işçiler başta olmak üzere işçilerin işlerine ya da bir etkinliğe giderken yaşanan kazalar sonucu yaşamını yitirmesi, kaza değil göz göre-göre gelen iş cinayetleri ile karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Yetkililerin tedbir alması için daha kaç can yitirmemiz gerekiyor?” dedi.

8 Mart’ta dünyanın birçok ülkesindeki kadınların sesine ortak olduklarını kaydeden Kılınç, “Erkek şiddetinin her türlüsüne karşı, bedenimiz ve cinsellik ile ilgili seçimlerimizin yok sayılmasına karşı, hayat tarzımızın, seçimlerimizin arzularımızın marjinalize edilmesine karşı, güvencesiz ve geleceksiz emek dayatmasına, yoksullaştırmalara karşı, savaşlara, sınır ötesi operasyonlara, hayatların yerinden edilmesine, bedenlerimizin savaş alanı haline getirilmesine, desteklenen silahlı örgütlere, ırkçı, cinsiyetçi, homofobik, transfobik, İslamcı, islamofobik, yerel ve küresel her türlü düşmanlaştırıcı siyasete karşı, biz Türkiye’den kadınlar da dünyada yükselen bu sese ses veriyoruz.

8 Mart 2017’de uluslararası kadın grevine ses veriyoruz. Evlerde, iş yerlerimizde, sokaklarda, toplantılarda, dükkanlarda, toplu taşıma araçlarında, yanı başımızdaki arkadaşlarımızla, sosyal medyada bir adım uzağımızda olanlarla yan yana yol gittiklerimizle, yüz yüze hayat geçirdiklerimizle, ‘hayatı istiyoruz’ diyebileceğimiz herkesle ‘kadınlar birlikte güçlü’ diyoruz. Ülkede ve dünyada bir dönüm noktasında olduğumuzu haykırıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here