Aynı Toprağın Çocukları Belgeselde Buluştu

0
115

Hatay’ın tarihi, kültürel ve sosyal güzelliklerinin tanıtıldığı Aynı Toprağın Çocukları adlı belgesel filmin galası yapıldı.

Antakya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda yaklaşık 5 buçuk ayda çekilen belgesel, Erzin’den Yayladağı’na, Arsuz’dan Dörtyol’a kadar kentin tüm bakir kalan güzelliklerini gözler önüne serdi.

Gösterim öncesi filmin hazırlık aşaması ve çekimleri ile ilgili düşüncelerini paylaşan Yapımcı ve Yönetmen Talat Ersoy, filmin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Belgesel film ile birlikte 120 gönüllü ile birlikte hazırlanan Hatay’dan Dünyaya Türkiye İçin Çal isimli şarkı da konuklarla buluştu. Film, izleyenlerden tam not aldı.

Kendi şehirlerinin güzelliklerine bir kez daha şahit olan Hataylılar, güzel bir akşam geçirerek salondan mutlu ayrıldı. Filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Talat Ersoy, filmin ana sponsorluğunu üstlenen ve filme katkı sunan belediye başkanları ve STK temsilcilerine plaket verdi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile birlikte etkinlik sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here