“Aynı Problemleri Yaşayan İnsanların Birbirine Yardım Etmesi Yol Gösterir”

0
85

İskenderun Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Hastaları Yardımlaşma Derneği (İSTOYAD) yönetimi, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Volkan Vuraltaş ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Civelek, talaseminin güney ve Akdeniz bölgelerinin bir kan hastalığı olduğunu belirterek, “Aynı problemleri yaşayan insanların birbirine yardım etmesi yol gösterir” dedi.

İskenderun Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Hastaları Yardımlaşma Derneği’nin sağlığa hitap eden bir dernek olduğuna dikkat çekerek, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının birbirlerine yardım amaçlı olması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Civelek, “Elinize sağlık, iyi bir iş yapmışsınız. Sizlerin birlikte olmanız güzel” diye konuştu.

Derneği yaklaşık üç hafta kadar önce kurduklarını belirten Dernek Başkanı Volkan Vuraltaş, talasemi ve orak hücre anemisi ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapmayı, çeşitli aktiviteler düzenlemeyi, talasemi ve orak hücre anemisi hastalarına yardımcı olmayı ve sosyal ve manevi yönden destek sunmayı amaçladıklarını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here