Aymen; “Türkiye Ortalamasının Üstünde Artış Yakaladık”

0
94

AKAMİB Başkanı Bülent Aymen İhracat Rakamlarını Değerlendirdi; “Türkiye Ortalamasının Üstünde Artış Yakaladık”

Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Bülent Aymen, Kasım ayı ihracat rakamları ile ilgili, kamuoyuyla bilgiler paylaştı.

AKAMİB ihracatının 2017 yılı Kasım ayında geçtiğimiz yılın Kasım ayı ihracatına oranla %16 artarak 58 milyon 214 bin dolar olduğunu kaydeden Aymen, Ocak-Kasım dönemi ihracatının ise %8 artış ile 542 milyon 815 bin dolar olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Birlik olarak 11 aylık ve aylık dönemde Türkiye ortalamasının üstünde artış yakalandığını vurgulayan AKAMİB Başkanı Bülent Aymen, tüm üyeleri gayretlerinden dolayı tebrik ederek; “AKAMİB ihracatında 1. sırada %57 oranında paya sahip Mobilyalar ürün grubu ihracatı yer alırken, en çok artış %32 oranında yükselme ile ihracatı 15 milyon dolara ulaşan Kâğıt- Karton ve Matbu Yayınlar ürün grubunda oldu. Ocak – Kasım döneminde ise yine en çok artışın %29 oranıyla Kâğıt Karton ve Matbu Yayınlar ürün grubunda gerçekleştiği görüldü.

Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün 2017 yılı Kasım ayı ve 2017 yılı Ocak-Kasım döneminde en önemli pazarı Irak oldu. Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin 2017 yılı Kasım ayı değer bazında ihracatı ülkelere göre incelendiğinde ilk 10 ülke içerisinde en çok artış oranlarının Yemen’e, Lübnan’a ve İsrail’e gerçekleştiği görüldü” şeklinde bilgiler aktardı.

İhracatı artırmak için çalışmaların devam ettiğini aktaran Aymen, Kereste-Palet Sektöründe başarıyla devam URGE Projesi’ne ek olarak Mersin’de ve Kayseri’de Mobilya URGE Projelerinin başlatılması için başvuruların alındığını ve yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)