Ayhan Kara Vakfı Merkez Binasının Açılışı Gerçekleşti

0
226

ayhan kara vakfı1İlimizin hayırsever işadamlarından Merhum Mehmet Selim Kara’nın oğlu Ayhan Kara’nın, eğitim, spor, sağlık, kültür ve sanat başta olmak üzere hayatın birçok alanında hizmet veren ve kendi adını taşıyan vakıf merkezinin açılışı Samandağ ilçesi Mağaracık Mahallesinde gerçekleşti.

Samandağ İlçesi Mağaracık Mahallesinde gerçekleştirilen açılış törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Antakya Belediye Başkan Vekili Mustafa Tül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı’yla başlayan tören, mahallenin genç yeteneklerinin, Vali Topaca’nın teşriflerinden duydukları coşkuyu ve heyecanı bir şarkıyla ifade etmeleriyle devam etti.

Vakfın kurucularından olan Ayhan Kara ise 2013’te başladıkları serüveni bugün burada iki dağı birleştirmek suretiyle noktaladıklarını söyledi ve kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Kara, konuşmasında; “Büyük bir özveri ve çabayla, gönül birliğiyle burayı tamamladık. Bizler Ayhan Kara Vakfı’nı, iyilik adına, doğruluk adına, güzellik adına bir katkı sunmak için kurduk. Ortak paydamız memleket sevdasıydı. Bu bir başlangıç. Yönetim kurulu ve mütevelli heyeti adına hepinize söz veriyorum bu vakıf, sadece Hatay’ın ve Türkiye’nin değil dünyanın önde gelen vakıflarından birisi olacak. Birbirinden güzel projelerimiz var. Özellikle üzerinde durduğumuz bir proje var ki o da Samandağ’a olağanüstü güzellikte bir botanik bahçesi kazandırmak. Gelenekselleşecek ve uluslararası çapta bir yarış olacak olan ve önümüzdeki ay Samandağ’dan Çevlik’e yapılacak olan Tarihe Saygı Koşusu da bir diğer önemli aktivitemiz. Üç yıldır üst üste düzenleniyor” diyerek vakıf müştemilatını tanıttı.

ayhan kara vakfı2

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise, bu vakıf sayesinde mahallenin ve İlçenin bir kültür vahası olacağına inandığını söyledi ve bu çalışmanın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tören alanına gelişinde mahallelilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, yaptığı açılış konuşmasında Milletimizin ve Devletimizin tarihinin bir anlamda vakıflar tarihi olduğunu vurguladı. Ülkemizin neresini kazsanız tarih fışkıracağını yineleyen Vali Topaca, diğer milletlerin tarihine kıyasla Anadolu’nun ve özellikle Hatay’ın neredeyse iki bin yıllık bir geçmişe ve tarihe sahip olduğunun altını çizdi ve millet olarak bizlerin bu zenginliğin kıymetini bilip gelecek nesillere aldığımızdan daha iyi bir şekilde devretmemiz gerektiğini vurguladı.

İki katlı tarihi bir taş bina olan vakıf binası, ileriki zamanda butik bir arkeoloji müzesi olacak olan bir toplantı salonundan ve mini bir amfi tiyatrodan müteşekkil. Ayrıca arka tarafında da ilgililerin bitki yetiştirip vakıf yararına satabileceği bir sera mevcut.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Topaca, Kara Ailesi ve vakfın mütevelli heyetiyle birlikte, besmele ile vakfın açılış kurdelesini kesti. Ardından vakıf hizmet binasını misafirlerle beraber gezen Vali Topaca, verilen kokteyle iştirak etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here