Avrupalı Öğrenciler Belen’deki Rüzgar Enerjileri Santralını Gezdi

0
151

iskenderun anadolu lisesi14İskenderun Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği ‘Çevre’ konulu Comenius projesi kapsamında Avrupa’nın 4 ülkesinden gelen (Almanya, İspanya, Romanya ve Macaristan) 25 öğretmen ve öğrenci konuklarıyla birlikte toplam 40 kişi, Belen’deki Rüzgar Enerjileri Santralını ziyaret ettiler.

25’i Avrupalı olmak üzere toplam 40 kişilik konuk grubuna RES santralı Müdürü Fatih Anıl sürdürülebilir enerji kaynakları hakkında bilgiler verdi. Fatih Anıl’ın tercümanlığını İskenderun Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Necat Tektaş yaptı.

Konuk öğrencilere ayrıca aynı bölgede bulunan  Kuş gözlem merkezi hakkında da kısaca bilgi verildi.

iskenderun anadolu lisesi15

İskenderun Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Necat Tektaş, Avrupa Birliği Projelerinin 2 ay sonra sona ereceğinin altını çizerek şu ana kadar çevre konusunda Almanya, İtalya, İspanya, Romanya ve Macaristan’da çok ciddi çalışmalar yaptıklarını, öğrenci ve velilerinin dikkatlerini çevre sorunlarına çekmeye çalıştıklarını ifade etti.

Tektaş; “Bu proje kapsamında Liseden 17 öğrenci ve 7 öğretmen yukarıda anılan ülkelerde çeşitli çalışmalarda bulunmuştur. İskenderun Lisesi önümüzdeki dönem için de yeni bir proje başvurusunda bulunmuş, Temmuz ayında sonuçların açıklanmasını beklemektedir. Bu projenin de kabul edilmesi halinde yaklaşık 20 öğretmen ve öğrencinin de yurt dışına çıkma imkanı bulacak” dedi. Tektaş, projenin kabul edilme olasılığının çok yüksek olduğunu ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here