Atalar Koleji’nde “Kanser Eğitimi” Verildi

0
337

atalar koleji21-7 Nisan “Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında Özel Bilim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 9. Sınıf öğrencileri, Atalar Koleji İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencilerine “Kanser ve Okul Çağı Çocuklarında Sağlıklı Beslenme” konulu eğitim verdi.

İskenderun Özel Bilim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden, Meslek Dersleri Öğretmeni Abdülkerim Emiroğlu, 9. Sınıf öğrencilerinden Yunus Emre Atar, Berkay Değirmen, Aleyna Erdem, Burcu Yengeç ve Manolya Sağır’ın Atalar Koleji Konferans salonunda verdiği eğitimde özellikle, “Kanserden korunma ve sağlıklı beslenme” konusuna vurgu yapıldı.

Çağın hastalığı olarak nitelendirilen kanserin erkeklerde daha çok Akciğerde, kadınlarda ise genellikle memede tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Öğretmen Emiroğlu; “Kanser öldüren, tedavisi zor bir hastalıktır. ‘Nedeni şudur’ diyemiyoruz ancak, birinci ve en önemli faktör, yetersiz ve dengesiz beslenmedir” dedi.

Atalar Koleji İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencileri de, sorularıyla kanser hakkında öğrendikleri bilgileri pekiştirdiler. Eğitim sırasında ayrıca, öğrencilere “Okul Çağında Beslenme ve Kanser” konulu broşürler de dağıtıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here