Atalar Koleji’nde Fosil Sergisi Düzenlendi

0
92

atalar-fosil sergisiAnkara, Tabiat ve Kültür Varlıklarını Tanıtma Derneği, Atalar Koleji’nde “Fosil Sergisi ve Paleontoloji Semineri” düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün onayıyla, insanların günlük hayatlarında sıklıkla karşılaşabildikleri çeşitli tabiat ve kültür varlıklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen iki aşamalı Fosil sergisi ve Paleontoloji seminerini Paleontolog İbrahim Polat sundu.

Seminerde; Fosillerin nasıl ortaya çıktığını, nasıl taşlaştığını ve bu güne kadar nasıl geldiğini anlatan Paleontolog İbrahim Polat; “Şu an yeryüzüne çıkarılmış 500 milyon civarında fosil var. Bu fosilleri incelediğimizde canlılarda ‘kusurlu’ diyebileceğimiz bir değişimin olmadığını görüyoruz. Paleontoloji Bilimi de, Genetik Bilimi de çok hücreli canlıların günümüzden yaklaşık 550 milyon yıl önce aniden ortaya çıktığını, canlılığın hiçbir zaman değişmediğini söylüyor. Yani bu, hayatın tesadüf eseri oluştuğunu ve kademeli değişerek günümüze kadar geldiğini söyleyenlere güzel bir yanıttır” dedi.

Öğrenciler; Atalar Koleji Konferans salonunda düzenlenen seminerin ardından, zemin kattaki salonda hazırlanan sergiyi gezdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here