Atalar Koleji Bugün Ders Başı Yapacak

0
281

atalar koleji (4)Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı sonundan bu yana bir açılıp bir kapanan Atalar Kolejinde, uzun uğraşlardan sonra bugün ders başı yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, bir süre önce kira kontratının yenilenmesi istemiyle 15 gün süreli geçici olarak kapatılan Özel Yeni Atalar Anadolu Lisesi, Ortaokulu, İlkokulu ile Özel Tek Fener Akşam Lisesi’nin, kira sözleşmesini yenileyemediği gerekçesiyle kapatılmıştı. Bakanlık Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nden Hatay Valiliği’ne gönderilen yazıda, kolejin kira sözleşmesini göndermediği gerekçesiyle kapatılmasına karar verildi. Bir süre önce verilen 15 günlük kapatma kararına karşı, okul yönetiminin Hatay İdari Mahkemesi’ne açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.

İdare Mahkemesi’nin kararına göre; telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağı gerekçesiyle kapatma kararının yürütmesi durduruldu. Ancak MEB geçici kapatma süresinin dolmasının ardından süresiz olarak kapatma kararı aldığını açıkladı.

Okulların açılmasına iki gün kala Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından gece yarısı çekilen faksla kapatılan Atalar Koleji yönetiminin itirazı üzerine, yürütmeyi durdurma kararı bu kez Ankara Bölge İdari Mahkemesi’nce alındı.

Son alınan yürütmeyi durdurma kararı, Pazartesi günü yeniden eğitime başlanacak olan Atalar Koleji’nin okul idaresi, öğretmenleri, personeli ve bir grup veli tarafından sevinçle karşılandı. 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemine bir hafta gecikmeli olarak başlayacak olan Atalar Kolejli kararı davul-zurnalı eğlenceyle kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here