Asya Yılı, Görev Yılı

0
104

kadir vardar4Saygıdeğer okurlarım, 2016 yılı “Asya” yılıdır. Vatan Partisi’nin görev yılıdır. Konumuzu 5 haftalık bir yazı dizisiyle, kıymetli zamanlarınızı alarak tamamlayacağım. Saygılarımla.

Asya Çağının Partisi

Araştırmalarımız, duyduklarımız ve edindiğimiz bilgiler ışığında; Dünya, beş yüz yıllık Atlantik Çağından çıkmakta ve Asya Çağına girmektedir. Artık dünya ekonomisinin ağırlığı Asya’dadır. 1949 yılında dünyanın en yoksul ülkesi verabet olan Çin, bugün dünya ekonomisinin lokomotifidir. New York limanına ileri teknoloji malları taşıyan Çin gemileri oradan hurda kâğıt yükleyerek Çin Limanlarına dönüyor. Bilimsel araştırma, buluş ve teknolojide önderlik, artık Asya’dadır.

Yükselen Asya, yeni bir uygarlığı temsil ediyor. Kamuculuk ve paylaşma, Asya Çağının yükselen değerleridir. Türkiye, Asya Çağının öncülerindendir. 1876, 1908, 1920 devrimlerimiz, aynı yıllardaki Rus, Çin, İran, Hindistan devrimleriyle el ele Asya çağının kapısını açtı.

Türkiye’ de Asya Çağını temsilcisi, Vatan Partisidir. Asya Çağı, Vatan Partisinin iktidar çağıdır, sorumluluk çağıdır ve görev çağıdır. 2016, Asya yılıdır ve Vatan Partisi’nin görev yılıdır.

Vatan Partisi Yılın Görevleri

Asya Çağının Birleşen ve Üreten Türkiye’si ancak Vatan Partisinin programıyla ve siyasetleriyle kurulabilir. Türkiye’de bugün AKP iktidarına karşı mücadelede iki plan göze çarpıyor. Biri, CHP’nin temsil ettiği plandır. AKP iktidarına ABD desteğiyle ve PKK yanında Fethullah Gülen örgütüyle birleşerek son verme çizgisi izliyor. Diğeri ise, Vatan Partisi’nin AKP iktiranı Vatan ve Üretim Ekonomisi mücadelesiyle yıkarak Milli Hükümeti kurma çizgisidir.

Türkiye düşmanlarıyla birleşenler, AKP iktiranı yıkamaz, fakat güçlendirir. Hendeğin karşı tarafındaki PKK ile bir olanlar AKP iktidarına son veremez. AKP iktidarını yıkmak için Hendeğin Türkiye tarafında mevzilenmek şarttır.

CHP’nin AKP karşıtlığı iddiası tamamen iflas etmiştir. CHP, 16-17 Ocak 2016 günlerinde toplanan 35. Kurultayında AKP’nin “Özgürlükçü Demokrasi”, Türk Milletini anayasadan çıkartma, Özerklik ve “yaşam tarzlarına güvence” programını kabul ederek, AKCHP olmuştur. Karşı devrim CHP’yi ele geçirmiş bulunuyor. Fethullah Örgütü ve HDP/PKK ile işbirliği karşı devrimin eylem çizgisidir.

Vatan Partisi’ni iktidara taşıyacak kuvvet, Türk Milleti’dir. Bu hedefe ulaşmak için kilit sorun, Partimizin örgütlü ve eylemli önderliğidir. 2016 yılının görevlerini emperyalizmle ve piyonlarıyla hesaplaşma süreci belirliyor.

Vatan mücadelesinde milletimize önderlik edeceğiz. Partimiz, 24 Temmuz 2015’te başlayan bölücü teröre karşı silahlı bastırma hareketinin vatan savaşı olduğunu saptadı. Bu büyük mücadeleyi “Saray Savaşı” diye karalayan propagandayı göğüsledik, Mehmetçiği ve polisimizi destekledik.

On yıllardır milletimizi ve dünyayı aydınlatıyoruz: PKK, ABD’nin ve İsrail’ in stratejik piyonudur. Artık cümle âlem bu gerçeği bilmektedir.

Bugün Kürt sorunu, ABD ve İsrail sorunudur. Bölücü teröre karşı mücadele, büyük güçlerle mücadeledir. O nedenle Partimiz, devletin ve milletin bütün olanaklarını seferber etmeyi esas alan Topyekûn Mücadele programını açıklamıştır. Terör örgütüne ve uzantılarına yasallık tanınamaz, belediyeler teslim edilemez, Meclisin ve kamu kurumlarının altına mayın döşemelerine izin verilemez.

Bölücü teröre karşı mücadele, aynı zaman da propaganda ve moral savaşıdır. “Türk ordusu dağları taşları dövüyor, kafasını karakollardan çıkartamıyor, kara harekâtı yapamıyor, şehirleri PKK ya terk etti, ABD ve İsrail’e karşı çıkamaz, komutanlar NATO subayıdır, vatan savaşı veremez” türünden bozguncu propagandaya karşı tek başımıza kararlı bir mücadele yürüttük ve bozguncuları bozguna uğrattık. Türk Ordusu ile milletimiz arasındaki bağları pekiştirdik.

Vatan mücadelesi şehitlerle ve gazilerle kazanılıyor. Milletimizin bağımsızlığı, özgürlüğü ve dirliği uğrunda binlerce insanımız canını, yine binlercesi kolunu, bacağını ve diğer organlarını feda etmişlerdir. “Şehit vurulunca değil unutulunca ölür!” Şehitlerini ve gazilerini ihmal eden bir millet, soluk alma yeteneğini yitirir.

Vatan Partisi, şehit ve gazilerin yasalarda tanımlanması, onurlarının yüceltilmesi, yakınlarına ve evlatlarına yakışan hayat koşullarının sağlanması için çalışmayı, vatan görevlerinin en üstünde görmektedir. Örgütlerimiz, Şehit Aileleri ve Gazi Derneklerinin emrindedir.

Vatan Partisi, köylerimizde vatan mücadelesi veren Gönüllü ve Geçici Köy Korucularının yasal haklarına kavuşmaları, çocuklarının eğitimleri için çalışmaya önderlik verecektir.

Kadir VARDAR

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here