Aslan; “Hedefimiz İskenderun’u Ayağa Kaldırmaktır”

0
118

Mega Medya Genel Yayın Yönetmeni Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu, teknik kumanda masası Mustafa Mert ve Ozan Aktaş tarafından yönetilen Mega Radyo stüdyosunda gerçekleşen ‘Panorama’ söyleşi programının canlı yayın konuğu Mete Aslan oldu. Aslan; “Sevdamız İskenderun diyerek yola çıktık. İskenderun’un bugün görüyoruz ki artık yeni bir hizmet atağına ihtiyacı var. Hedefimiz İskenderun ruhunu canlandırmak, İskenderun’u ayağa kaldırmaktır” diyerek gündeme ve seçim sürecine dair açıklamalarda bulunurken soruları da yanıtladı.

Renkli kişiliğiyle seçim sürecinde İskenderun siyaset sahnesine hareket kazandıran Mete Aslan, iktidarın ekonomi ve dış politikadaki başarısızlığına dikkat çekerken, 31 Mart seçimleri için partilerin ittifak kurmasını da eleştirdi.

‘Hatay, Büyükşehir statüsünden kurtulamadığı sürece çökmeye mahkûmdur’ diyen Aslan sözlerini özetle şöyle sürdürdü;

“İskenderun sınırlarını iyice küçülttüler. Şu an İskenderun çöküş içerisindedir. Bu İskenderun’u bitirme politikasıdır. Bir an evvel İskenderun’u bu cendereden kurtarmak lazım. Büyükşehir statüsü İskenderun için bir tuzaktır. İskenderun’un sınırlarının değiştirilmesi de ihanet ve bir tuzaktı. İskenderun ayağa kalkmalı ve İskenderunlular bu cennet kente sahip çıkmalıdır. Büyükşehir belediye başkanı kim olursa olsun İskenderun’un haklarını isteyeceğiz ve takipçisi olacağız. Eğer İskenderunluluk ruhunda biz pekişmezsek hiçbir zaman istediğimiz seviyeye gelemeyiz.”

İskenderun’da belediye başkanı olmanın çok zor bir iş olduğunu kaydeden Aslan; “İskenderun’a sahip çıkalım, omuz omuza mücadelemizi verelim. Kimseyle problemimiz olmaz, bizim mücadelemiz vatan hainleriyle. Dış politikadaki yanlışlar nedeniyle bugün beka sorunu var diyorlar. Bu sorunu ben yapmadım siz yaptınız. Beka sorunu öyle kolay değil. Kabul etmiyorum. Devletimiz güçlüdür.  Memleket sahipsiz de değildir. Neye göre? Ne sebeple? Yerel seçimle beka sorunu ne alaka? Açıklasınlar da anlayalım” diye konuştu.

Suriyeli mülteci konusuna da değinen Aslan; “Suriye’den gelenler de bölgemizde bizden daha rahat yaşıyorlar. Benim gencim Suriye’de şehit düşerken Suriyeli gençler sahilde nargile içiyor. 18 bin Suriyeliye vatandaşlık verildi. Hani bunlar sığınmacıydı! Neden vatandaşlık veriliyor. Bir mülteci kampında kontrol edebilirsin, hızla çoğalıyorlar. Önce sığınmacıydı sonra iş, dükkân, ev sahibi oldular. Yakında belediye başkanı ve milletvekili de olurlar. Bu Suriyeli misafir kardeşlerimiz İskenderun’da yaşıyorlarsa buranın örf ve adetlerine göre davranmak zorundalar. Kimseyle şahsi meselemiz yok. İskenderunluyu rahatsız edecek hiçbir şeye müsaade etmem. Belediye başkanı onların kanun ve yasalara göre ve en önemlisi örf ve adetlerimize göre yaşamalarını sağlayabilir” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here