Asi Nehri’nde Tekne Turları İlgi Görüyor!

0
983

Antakya şehir merkezinin ortasından geçen Asi Nehri’nde yapılan düzenleme sonunda tekne turları başladı. Tekne turunu kamuoyuna duyuran Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, gezi turunun yanında her ay kura ile belirlenecek iki çiftin nikâhının Asi Nehri üzerinde kıyılacağını duyurdu.

Asi nehri üzerinde inşa edilen iskeleden kapasitesi 20 kişi olan tekne ile 400 metregidiş ve 400 metregeliş olmak üzere toplam 800 metrelik alanda Asi üzerinde tekne turu başladı. Konuyu kamuoyu ile paylaşan Belediye Başkanı Savaş; “Haftanın 7 günü boyunca sabah saat 10.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında Asi’de tekne turları başladı. Siviller için 5 TL, öğrencilerden 3 TL ücret alınacak. Asi Nehri üzerinde bulunan bu iskele de kura sonucu her ay iki çiftin nikâhı kıyılacak. Nehirde teknelerle gezintiler yapabilecek. Hataylılar teknelere bu iskeleden inip binecekler. Gerçekleştirilen bu uygulamaların temel amacı kentin cazibe merkezine bir hareketlilik getirmektir. Asi Nehri’nin kötü koku ve görüntü kirliliğinden öte, tekne gezintisi ve nikâh töreni gibi insanlara tebessüm ettiren uygulamalarla anılmasını sağlamak. İlerleyen yıllar için hedeflediğimiz trafik gürültüsünden uzak, kent merkezinde ve ana arterlerde yayalaşmanın ön planda olduğu ‘Yavaş ve Sağlıklı Şehir’ düşünce ve planlamamıza katkı da bulunmasıdır” dedi.

Belediye Başkanı Savaş, suyu eksilmeyen, temiz görüntülü ve kokusuz bir nehir için çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, Asi’nin Antakya’nın gerdanı olduğunu söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here