Arsuz’da Yaralar Sarılıyor

0
238

arsuz-sel felaketi8Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, son yılların en büyük yağışını alan ilçede meydana gelen sel felaketinin izlerini silmek ve hayatı normale çevirmek için yoğun bir tempo ile çalışıyor. Başkan yardımcıları Sedat Deveci ve Ali Yavuz ile Fen İşleri Müdürü Koray Mazmancı’yla birlikte sel bölgesindeki hasarları tespit etmeye ve sorunlara çözüm bulmaya devam eden Culha, önce Arpagedik Mahallesi’ni sular altında bırakan Arpagedik Nehri ile Arpaçitflik Mahallesi’nden geçen Gözcüler Nehri üzerinde meydana gelen derin yırtıkları kapatmak için DSİ ile birlikte yapılan çalışmaları denetledi.

arsuz-sel felaketi9

Daha sonra Beyköy İlköğretim Okulu’nun yakınında bulunan ve aşırı yağışlar nedeniyle yıkılan köprüyü kontrol eden Culha, Beyköy’de ayrıca fen işleri müdürlüğünün dar ve virajlı yolda gidiş gelişi rahatlatmak amacıyla yaptığı menfez çalışması ile yol genişletme çalışmalarını inceledi.

Hacıahmetli Mahallesi’nde aşırı yağışlardan dolayı yan yatan ve halkı tedirgin eden elektrik direğinin düzeltilmesi için de gerekli girişimde bulunan Culha, son olarak Ada Mahallesi’ne geçerek nehir yatağı genişleyen çayda suyun akışını yeniden kontrol altına almak amacıyla yapılması gereken çalışmaları tespit etti.

Belediye olarak tüm sorunlara hâkim olduklarını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, selin ciddi anlamda maddi kayıp yarattığını belirterek, ilçede hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

arsuz-sel felaketi10

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here