Arsuz’a ‘Şampiyona’ Sözü!

0
102

Spor Federasyonları ve Bakanlıklara Ziyaret

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, beraberinde İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ile birlikte Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Spor Federasyonları ve Bakanlıklara yapılan ziyaretlerde Arsuz ilçemizde yapılması istenen faaliyetler, şampiyona yarışları, milli takım kampları, yatırımlarının programlara alınması ve benzeri konular üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.

Atletizm Federasyonu, Bisiklet Federasyonu, Oryantiring Federasyonu, Hava Sporları Federasyonu, Sualtı Sporları Federasyonu, Herkes İçin Spor Federasyonu ve Gelişmekte Olan Sporlar Federasyonuna yapılan ziyaretlerde, federasyon başkanları ve genel sekreterlerine Arsuz hakkında hazırlanmış tanıtım kitapçıkları takdim edildi. Resmi şampiyonların bir etabının Arsuz ilçesinde düzenlenmesi, milli takım kamplarının ilçemizde yapılması, Doğa ve Su Sporları Festivali’ne katkı sağlanması gibi konularda ricalarda bulunuldu.

Kaymakam Sarı, görüşmelerin çok olumlu geçtiğini, federasyonların bir kısmının şampiyonanın bir etabını ilçemizde gerçekleştirme sözü verdiğini, hatta yakın zamanda Bisiklet Federasyonu tarafından Arsuz-İskenderun ilçelerini kapsayacak şekilde Birinci Etap Yarışlarının bölgemize kaydırıldığını, hatta 70 kişilik bir grubun Şubat ayı içerisinde ilçemizde kamp yapacağını belirtti. Atletizm Federasyonu yetkililerine parkuru incelemesi için ilçemize geleceklerini de kaydeden Sarı, Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu ile ilçede bir festival düzenleneceğini ve diğer federasyonların da ilçede incelemeler yapmak ve bir kısım etkinliklerini Arsuz’da düzenleme, festivale destek verme taahhüdünde bulunduklarını da belirterek görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ifade etti.

Bunun dışında  Milli Eğitim Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na da ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Sarı, ilçemize yapılması önerilen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kapalı Spor Salonu için bakanlıktan destek sözü aldığını, yine Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden Konacık Bölgesinde bir tabiat parkı yapılması için destek sözü aldığını ve yakında teknik personellerin gelip inceleme başlatacağını belirtti.

Hatay Milletvekili, TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar’ı da makamında ziyaret eden Kaymakam Sarı, Milletvekili Karasayar’dan da ilçedeki kadastro sorunu, kamu yatırımları, Sağlık Bakanlığından Aileyi Seviyoruz, Diyanet için istenilen yerlerin tahsisi, diğer bakanlıklardaki iş ve işlemleri ile ilgili çeşitli görüşmeler anlamında büyük destek gördüklerimi ifade etti.

Sarı, Ankara ziyareti için kendisine destek veren başta Vali Erdal Ata olmak üzere Milletvekili Orhan Karasayar, bakanlık bürokratları ile federasyon başkanı ve genel sekreterlerine teşekkürlerini de sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here