Arsuz Belediyesi’nden Doğru Hamle!

0
319

spor-satranç4Hatay’ın ilçeleri arasında lisanslı satranç sporcu sayısıyla liderlik koltuğunda yer alan Arsuz, Türkiye Yıldırım ve Hızlı Satranç Şampiyonası’na ikinci kez ev sahipliği yapıyor

Spor yatırımları arasında satranca farklı bir önem veren Arsuz Belediyesi bu yıl Türkiye Yıldırım ve Hızlı Satranç Şampiyonası’na ikinci kez ev sahipliği yapıyor.  Turnuva, Türkiye Satranç Federasyonu ve Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Arsuz-Uluçınar Gençlik Kampı’nda 21 ilden 117 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek.

spor-satranç5

Son iki yılda Arsuz’un satranç sporunda ciddi bir atağa geçtiğini ifade eden Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Sultan Daban, katkılarından dolayı Başkan Culha’ya teşekkür ederek; “Geçen yıl Arsuz’da düzenlediğimiz Şampiyona ile Hatay’da bir ilki gerçekleştirdik. Bu yıl Arsuz’da ikinci kez şampiyonamızı gerçekleştiriyoruz. 2009 yılından itibaren yapılan bu şampiyona bu yıl 117 sporcunun katılımıyla Arsuz’da rekor kırılmıştır. Emek ve katkı veren herkese teşekkür eder, sporcularımıza başarılar dilerim” dedi.

spor-satranç6

Türkiye Şampiyonası gibi önemli bir turnuvaya ikinci kez ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise; “Arsuz Belediyesi olarak tüm spor branşlarına katkı sunuyoruz, ancak insan zekasını geliştiren, doğru zamanda doğru hamle yapmayı öğreten ve insanı hızlı düşünmeye teşvik eden  satranç sporuna ayrıca önem veriyoruz. 7 bin satranç sporcusu sayımızla da Hatay’da en fazla satranç sporcu sayısına sahip birinci ilçe olmanın da güzelliğini yaşıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şampiyonanın ilk hamlesini Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaparak, turnuvayı başlattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here