Arsuz Belediyesi Personeline, ‘Etkili İletişim ve Motivasyon Semineri’

0
223

Arsuz Belediyesi, hizmet kalitesini yükseltmek ve verimliliği artırmak amacıyla personeline yönelik Etkili İletişim ve Motivasyon semineri düzenledi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Özel Kalem Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği seminer Nardüzü Kadın Kültür ve Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Kişisel Gelişim Uzmanı, usta eğitimci Pınar Subaşı tarafından etkili iletişim, beden dili, stres yönetimi, empati gibi başlıklar altında verilen seminere Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personel katıldı. Belirli gruplar şeklinde 5 gün devam edecek olan seminerde personelle kurduğu iletişimle oldukça keyifli bir sunum gerçekleştiren Subaşı, zaman zaman personeli de sahneye davet ederek yaptırdığı pratik örneklerle hem güldürdü, hem düşündürdü.

İnsanların kişiliklerinin kırmızı, yeşil, sarı ve mavi olarak 4 ayrı renge ayrıldığını belirterek, her rengin karakteristik özelliklerinden bahseden Subaşı, personelden kendi renklerini bulmaları için de basit bir test yöntemi kullandı.

Kişiliklerin doğuştan gelen temel yapılar olduğunu, bu yüzden değiştirilmesinin zor ancak geliştirilebilmesinin mümkün olduğuna vurgu yapan Pınar Subaşı, personele “Hayatın telaşına kapılıp, kendinizi ihmal etmeyin ve kendinize sınır koymaktan vazgeçin” tavsiyesinde bulundu.

“İnsanlara Hizmet Etmek İçin Varız”

Seminer öncesi, bu tür eğitimleri önemsediğini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da; “Arsuz Belediyesi olarak bu salonda ilk etkinliğimizi yapıyoruz. Arsuz’umuza hayırlı uğurlu olsun. Bu binamız göreve geldiğimizde Devir Tasfiye Komisyonu ile Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmişti. Nardüzü Halkı tarafından imece olarak yapılan bu binanın, yine halka hizmet etmesi için kullanılması büyük önem arzediyordu. Uzun bir mücadeleden sonra binamızı geri aldık. Yaptığımız tadilatın ardından kültürel anlamda ve gençlik hizmetleri anlamında ilçemize yakışır bir yapı oldu. Binamızdaki salon da ilk kez daha iyi olmak adına önemsediğimiz bu eğitim seminerine ev sahipliği yapıyor. Neticede hepimiz insanlara hizmet etmek adına görevlendirilmişiz. Bu da ciddi bir hassasiyet gerektiriyor. Hem verimi artırmak adına, hem de vizyonumuzu geliştirmek veya personelin vizyonumuza uygun hareket etmesi açısından bu eğitimin bizlere ciddi katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here