Sarı Zeybeklerden ‘Her Esnafa Bir Atatürk Resmi’ Etkinliği

0
185

Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt; “Gün Karanlıkla Mücadele Günüdür”

Sarı Zeybekler Derneği, ‘Her Esnafa Bir Atatürk resmi’ etkinliği başlattı. Kentteki tüm esnafları gezerek bir Atatürk resmi hediye edecek olan Sarı Zeybekler, esnafa da kendilerini tanıtmış olacak.

Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt, son günlerde Atatürk’ düşmanlığının körüklendiğini iddia ederek, buna karşılık ‘Her Esnafa Bir Atatürk resmi’ etkinliği başlattıklarını duyurdu.

Hataylıların her zaman Atasına sahip çıktığını ve çıkmaya da devam edeceğini vurgulayan Kurt; “Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hatay topraklarına verdiği önemi ve de değeri bilmeyen yoktur. Atatürk Samsun’dan başlayıp Hatay’da biten bir mücadelenin mimarıdır. Benim şahsi meselemdir diyerek Hatay’ı Türkiye Cumhuriyeti topraklarına ilhak edilmesini sağlamıştır. Hataylı her zaman Atasına minnettarlığını Atatürk’e İlke ve İnkılaplarına Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkarak gösterecektir.

Bu doğrultuda ülkemizde hızla Atatürk düşmanlığının körüklediği bugünlerde Sarı Zeybekler Derneği olarak ‘Her Esnafa Bir Atatürk resmi’ etkinliğine start verdik. İskenderun’da esnaflarımızı ziyaret ederek, hem bizler kendimizi tanıtma fırsatımız olacak hem de esnafımıza Atatürk resimleri hediye edeceğiz. Gün oturma günü değil karanlıkla mücadele günüdür” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here