Antakya Basınından ‘Kalem’li Protesto!

0
61

antakyalı gazetecilerAntakyalı basın mensupları, Emniyet Genel Müdürlüğünün gazetecilerin emniyet müdürlüklerine alınmamasına yönelik kararı üzerine, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu (AGC), öncülüğünde Hatay Emniyet Müdürlüğüne binası önüne giderek kalemlerini bıraktı.

Sansüre boyun eğmeyeceklerini söyleyen AGC Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine alınmamasını protesto etmek amacıyla emniyet müdürlüğü önünde toplandıklarını ve bu yasak kalkmadığı takdirde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamayacaklarını söyledi.

Uygulanan yasağın basına sansür anlamına geldiğini kaydeden Başkan Abdullahoğlu; “Bu yasak kanunsuzdur. Ülke gündeminin ‘hırsızlık’, ‘yolsuzluk’ gibi son derece ağır ithamlarla meşgul olduğu bugünlerde yayımlanan genelge son derece manidardır. Yayımlanan genelge ile kamunun haber alma hakkının engelleniyor olmasını ne yazık ki tek kelime ile nitelendirebiliyoruz ‘Sansür’. Bu karar sansürdür, basın özgürlüğüne açık bir müdahaledir. Türk basını 12 Eylül darbesi döneminde bile böylesine bir uygulamaya, dayatmaya maruz kalmamıştır” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından AGC üyesi gazeteciler ellerinde bulunan kalemleri emniyet müdürlüğünün önüne bıraktı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here