Anneler Günü Yarın Kutlanacak

0
132

anneler günü1Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl 8 Mayıs 2016 Pazar günü (yarın) kutlanacak. Yarın kutlanacak Anneler Günü nedeniyle bazı seçilmiş ve bürokratlar yazılı birer kutlama mesajı yayınladılar. Mesajlar şöyle;

“Annelerimize Hak Ettikleri Değeri Göstermeliyiz”

“Dünyanın en güzel, en temiz ve masum duygusu hiç şüphesiz ki anneliktir. Annelerimiz yaşamlarını çocuklarına adarken, ortaya koyduğu karşılıksız sevgi, özveri ve hoşgörü hayatımız boyunca benimsememiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken özel değerlerdir.

Her türlü sorunumuzda sığındığımız, fikirlerini aldığımız, desteklerini gördüğümüz annelerimize, hak ettikleri sınırsız sevgi ve ilgiyi sunmak, gurur duyacakları fikir ve davranışları sergilemek onlara vereceğimiz en güzel ve kalıcı hediye olacaktır.

Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerimizi sadece bu özel günde değil, hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Bu ülkenin varlığı ve birliği için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin emaneti annelerimiz başta olmak üzere, bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan bütün annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

Hakan KILINÇKAYA

Payas Kaymakamı-İskenderun Kaymakam V.

“Annelerimizin Hakkı Hiçbir Şekilde Ödenemez”

“Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiç bir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün annelerin her birine ayrı ayrı hürmetlerimi sunuyor, emsalsiz ve sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın, en masum ve temiz duyguların timsali olan annelerimizin, Anneler Gününü kutluyorum. Varlığıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. En değerli varlığımız, baş tacımız annelerimizin tek beklentisi ise sevgidir. Annelerimizi mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, onlar için en büyük armağandır. Annelerimizin gülen yüzleri, bizler için de en değerli hazinedir. Annelerimizi, yılın sadece bir gününde değil her gününde hatırlamalı, hoş tutmalı, sevgi ve saygımızı göstermeliyiz. Evlatlarını vatan uğruna şehit veren, acılarını yürekten paylaştığımız annelerimize bu vesileyle minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Yüce dinimizin “Cennet Anaların Ayakları Altındadır” ifadeleri ile kutsallıkları belirtilen en kıymetli varlıklar olan anneler, her zaman her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. Bu duygu ve düşüncelerle yüreğinde taşıdığı sınırsız sevgi ve sabırla dünyanın en kutsi vazifesini yerine getiren tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”

Orhan KARASAYAR

Ak Parti Hatay Milletvekili, TBMM İdare Amiri

“Tüm Analarımızın Önünde Saygıyla Eğiliyorum”

“Yine bir buruk Anneler Gününü anmakta olduğumuz bugün, başta şehit anneleri olmak üzere tüm analarımızın önünde saygı ile eğiliyorum. Analarımıza barışı çok gören ve analarımızın günlerini kaygı ile korku ile ya da evlat acısı ile yaşatan anlayışı da şiddetle kınıyorum.

Ülkemizde bir yandan can güvenliğinin olmaması öte yandan ekonomik koşulların dayanılmaz boyutlara gelmiş olması nedenleriyle insanlarımız ve başta da analarımız huzursuzdur, mutsuzdur. Bir yandan cennetin analarımızın ayakları altında olduğunu söylerken öte yandan analarımıza her gün cehennemi yaşatan zihniyetin artık ülkemizde yönetimde kalmamasını, ülkemize barış ve huzurun geri gelmesini diliyorum.

Huzursuzluk ve sevgisizlik ortamında birbirimize daha sıkı sarılmamız, bu arada ailelerimizle ve özellikle analarımızla daha fazla zaman harcamamız gerektiğini de genç kardeşlerime önermek ve anımsatmak isterim. Analarımızın ülkemiz ve bizler için eksik etmedikleri dualar için de kendilerine minnettarlığımı dile getirmeyi borç bilirim.”

Dr. Birol Ertem

Hatay Milletvekili

“Bizi Millet Yapan Değerlerin Başında Anneler Gelir”

“En kutsal varlık olan annelerimiz; insanlığın var oluşundan bugüne kadar her zaman sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin ve özverinin sembolü olmuştur. Karşılıksız sevgi ve özverinin en büyük sembolü olan annelerimiz, insanlık hayatında eşi benzeri bulunamayan kutsal varlıklarımızdır. Annelerimiz; ihtiyacımız olduğu her an yanımızda olan, sıcacık ve huzur veren nefesleriyle bize hayat veren en anlamlı kaynaktır. Yeryüzünün varoluşundan bu yana sahip olduğumuz tüm güzellikler, annelerimizin eşsiz emeklerinin izlerini taşımaktadır. Anneler, hoşgörünün, merhametin ve saf bilginin tükenmez kaynağıdır. Bizi millet yapan değerlerin başında anneler gelir. Kurtuluş destanının yazıldığı ve bir devrin bitip bir devrin başladığı kahramanlık mücadelemizde dahi annelerimizi görürüz. Bugün özgürce yaşadığımız bu kutsal toprakların vatan olmasında hiç şüphesiz ki onların emeği büyüktür. Unutmayalım ki, bir toplumun değeri, kalitesi kadınlarımıza ve annelerimize verdiği değer, ortaya koyduğu saygı ve sevgiyle ölçülür.

Cumhuriyet’in kuruluşunda önemli rol oynayan Türk Kadınları, kutlamakta olduğumuz Anneler Günü’nde asalet, fedakârlık ve özverinin simgesi olmuşlardır. Annelerimize emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimiz için en büyük mutluluktur. Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere bütün annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutluyor, geleceğe birlikte yürümemiz temennisiyle sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”

Doç. Dr. Lütfü Savaş

Hatay BŞB Başkanı

“Sevginiz Gücümüzdür”

“Anneler, dünya üzerinde değeri, sevgisi, önemi başka hiç bir şeyle ölçülemeyecek, eşdeğer tutulamayacak çok kutsal varlıklardır. Bitip tükenmek bilmeyen hoşgörüsü, sevgisi ve şefkati ile yolumuzu aydınlatan, kattıklarıyla ilk öğretmenimiz, sıcaklığıyla ilk arkadaşımız, ümit ettiğimiz güzel günlerin, aydınlık geleceğin mimarıdır annelerimiz. En mutlu anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimizin tek beklentisi, bizlere gösterdikleri sevgi ve ilgiyi onlara da hissettirmektir. Annelerimizin yaşamını kolaylaştırmak, yalnızca gereksinim duyduklarında değil, her zaman yanlarında olmak, onları sevmek ve emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek bir yaşam biçimini kabul etmek, hepimize düşen en büyük sorumluluktur. Annelerin önemini belirtmek için Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) “Cennet annelerin ayağının altındadır” hadisi tek başına yeterlidir. Bu vesileyle, bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, koşulsuz ve karşılıksız sevgiyi ve saygıyı öğreten, sevgi ve şefkat kaynağımız olan tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, bütün annelere sağlık, huzur ve mutluluk diliyor ve ellerinden öpüyorum.”

Nazım Culha

Arsuz Belediye Başkanı

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here