Anadolu Katedralinde Görkemli Noel Ayini

0
193

noel-katolik1İskenderun Katolik Kilisesi ve Anadolu Katedrali, 24 Aralık gecesi görkemli bir ‘Noel’ ayinine ev sahipliği yaptı.

Anadolu Havaisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti’nin önderliğinde gerçekleştirilen ayine ayrıca Kilise Pederleri Lucian Abalintoaiei, Julius Ohanele, İskenderun Ermeni Kilisesi Başrahibi Avedis Tabaşyan da katıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ayine katılım yoğun oldu. Episkopos Monsenyör Paolo Bizzeti, ayinin başlangıcında, Altar’ın önünde kurulan, İsa’nın doğuşunu temsil eden mağaraya, bebek İsa maketini koydu.

noel-katolik3

Cemaat üyelerinin hep birlikte söylediği ilahiler eşliğinde gerçekleştirilen ayinde bir vaaz veren Episkopos Paolo Bizzeti, Noel’in önemini anlattı. Bizzeti; “İsa’nın doğuşunu 2000 yıldan beri kutlamamızın sebebi, Havarilerin İsa’nın ölümü ve dirilişinden sonra, gerçek zaferin büyük bir sabır ve sevgiyle, birçok yenilgi, hatalar, yalnızlık ve dışlanmalar aracılığıyla geldiğini anladıkları içindir. İsa ve ailesi milyarlar tarafından sevildi, kabul edildiler ve onların gelişi birçok kişi için güç, cesaret ve sevgi kaynağı olmuştur. İsa’nın doğuşunu 2000 yıldan beri hala kutlamaya devam etmemiz bizlere Hirodes gibi kötülerin kaybettiklerini, kendilerini üstün görenlerin ellerinin boş kalacağını ve güçlü olanların en kısa sürede unutulacaklarını gösterir. İnsanların, kalplerini kazananlar, ezik, alçakgönüllü, fakir ve iyi insanlardır” şeklinde konuştu.

noel-katolik2

Episkopos Bizzeti, Suriye ve dünyanın farklı yerlerinde yaşanan savaşlar ile terör olaylarına da dikkat çekerek, bu olayların bir an önce son bulmasını istediklerini belirtti ve tüm cemaat üyeleri ile birlikte barış için dua etti. Ayin sonunda kilise salonunda küçük bir kermes açıldı ve ayine iştirak edenlere bir kokteyl verildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

noel-katolik4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here