Anadolu Basın Birliği Hatay Şubesi Kongresini Yaptı

0
504

abb açıklama1Anadolu Basın Birliği Hatay Şubesi kongresini dernek binasında gerçekleştirdi. Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanlığı Cevdet Uygun’un ölümü ile boşalmıştı. Boşalan başkanlık ve yeni yönetim için 10 Mayıs 2016 Salı günü kongre yapıldı.

Dernek binasında yapılan kongrede, önce şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra divan başkanlığı ve yazmanlıkları seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Dr. Vahit Özüperk, yazmanlıklara Hüseyin Güler, Seydo Serçe seçildiler.

Açılış konuşmasında ikinci başkan Refik Kireççi öncelikle Anadolu Basın Birliği önceki başkan Cevdet Uygun’a rahmet dileyerek, çalışmalarından dersler çıkaracaklarını ifade etti.

abb açıklama2

Konuşmanın ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra dernek organlarının seçimine geçildi. Temenniler bölümünde söz alan Hüseyin Güler; “Biz basında öncü olmak zorundayız. Biz kimseye rakip değiliz, birleştirici olacağız” dedi. Diğer konuşmacılarda konuşmalarına, derneğin çalışmalarının ortak yürütüleceğinin altını çizdi.

Gizli oy, açık tasnif sonucunda, yeni yönetim şu isimlerden oluştu; 1.Refik Kireççi (Güneş gazetesi Sahibi), 2.Nihat Durmuş (Olay ve kervan gazetesi sahibi), 3.Ahmet Cerrahoğlu (eski genel merkez yöneticisi), 4.Akay Eren (Hatay rehberini çıkarıyor), 5.Hüseyin Güler (Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal tem), 6.Özgür Öz (İstiklal Gazetesini çıkarıyor), 7.Kuvvet Celal Özkan (Ayyıldız gazetesi eski sahibi).

Seçilen yöneticiler organ seçiminde görev bölümü seçimini yaptılar. Organ Seçimlerinde oy birliği ile başkanlığa Refik Kireççi, başkan yardımcılığına Nihat Durmuş, sekreterliğe Akay Eren, saymanlığa Özgür Öz ve basın sözcülüğüne Hüseyin Güler getirildiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here