Amatör Olmak ya da Olmamak (1)

0
53

Değerli okurlarım, biz yerel sporumuzla ve şu anda amatörlerimizin konumunu gündemimize getirmeye çalışırken, özellikle Avrupa’da dudak uçuklatan transferler yapılıyor. Hem öylesine pervasız transferler ki, birisi bile (örneğin Ronaldo’nun Real Madrid’e transferi) Anadolu Takımlarının tümünü satın alacak boyutta.

Dünyada milyonlarca insan açlık sınırında bulunurken, milyarlarcası da aç gezerken, sen tut bir futbolcuya, akıllara zarar verecek boyutta, bir araba dolusu doları gözü kapalı ver. Olacak şey değil! Futbol bu! Futbolun cazibesi burada! Sporun her dalı reklâm aracı olarak kullanılır ama futbolun cazip ve bir sanat oluşu her şeyin üstünde, doğal olarak bir başka ve de ona göre de getirisi bulunmakta…

Ve unutmayalım ki, bir araba dolusu dolara transfer olan o futbolcularda bir zamanlar amatördü. Şimdi imrenilecek konumdalar, futbolculardan söz ediyorum. Onlar, türlü tecrübelerle ateşte pişip yemek oldular, lezzetleri ve de kıvamları da üst düzeyde. Emsallerine nasip olmayan leziz futbolları var.

Onlar, acılarla yoğrulup futbolu anladılar, olgunlaştılar. Onlar, sadece meşin yuvarlağa hükmetmeye çalışıyorlar. Rakip oyunculara tekme atmayı, hakemlere karşı çıkıp saygısızlığı düşünmüyorlar. Onlar, “KAZANMAK” kavramını beyinlerine kazımış ender futbolculardır.

Şu aşamada, elin oyuncularını sizlere övmeye çalışmıyorum. Bu kadar yaklaşımdan sonra, o futbolcuların da, bir zamanların amatörü olduklarını söylemeye çalışıyorum. Onların bile bazıları amatörken spor yaşamları bitmek üzereydi. Ancak, inançları ve kendine güvenleri üst düzeyde olduğundan önlerine çıkan engelleri teker-teker aşarak bugünkü konumlarına geldiler.

Zaten, insanların yolunda setler ve engeller olmazsa, otoban gibi yollar kişileri sağlıklı yerlere götürmez. Amatör olarak yollarına devam edenlerin hepsi yıldız futbolcu olurlar diye de bir kaide yoktur. Ama profesyonel futbolcular olarak yollarına devam edebilirler. İyi oyuncu olmanın, yıldız futbolcu olmanın da koşulları vardır. Onuda şartlarıyla beraber yarın gündeminize sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here