“Amacımız, Parlamenter Sistemin Devam Etmesidir”

0
84

CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu, STK Ziyaretlerini Sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve ilçe yönetimi, referandum sürecinde çalışmalarını sürdürüyor.

Dün de Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubelerini ziyaret eden CHP’liler, ‘Hayır’ nedenlerini anlattılar.

İlk ziyaretlerini Türk Kamu Sen İskenderun Şubesine gerçekleştiren CHP Heyeti burada Şube Başkanı Ahmet Akça ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldiler. Amaçlarının siyasi bir ziyaret olmadığını, Referandumun tüm ülkeyi ilgilendirdiğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Anayasa’nın toplumsal bir yaşamın tapusu olduğunu vurguladı.

Tam mutabakatla sağlanması gereken anayasa değişikliğinin ülkemizde tüm bireyleri bir araya getirmesini istediklerinin önemle altını çizen Mansuoğlu; “Eğitim camiası olarak sizlerle bir araya gelmekten mutluyuz. STK’ları önemsiyoruz. Siyasi görüş ayrılıklarımız bir zenginliktir. Referandum siyasi bir seçim değildir. Ülkenin geleceği oylanacaktır. Yasama-Yürütme-Yargı gibi tüm erklerin bir kişinin elinde toplanması ülke adına tehlikedir. Siyasette yapılan her hareketin bir bedeli vardır. Kavganın, ayrıştırmanın ülkeye yararı değil ancak zararı olur. Getirilmek istenen Anayasa değişikliğinin sosyal, ekonomik anlamda getirisi nedir, anlamakta zorlanıyoruz. Bunun için Referandum da Hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Türk Kamu Sen İskenderun Şube Başkanı Ahmet Akça da; “Devlet memurlarının siyasette aktif olmaları gerekir. Demokratik bir ülkede bunun sağlanması gerekir. Referandum sonrasında da birlikte yaşayacağız. Bu yüzden kullanılan üslup önemlidir. Bu ülkede siyasal ve ekonomik olarak en büyük bedeli kamu emekçileri ödedi ve ödemektedir. Sonuç, ülkemize hayırlı olur inşallah” dedi.

Günün ikinci ziyareti Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ne yapıldı. Dernek Başkan Neşet Turhan ve dernek yönetimi ile bir araya gelen CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu, savaşların sadece alanlarda kazanılmadığını, masada olan müzakerelerle kazanılan zaferlerin de olduğunu kaydetti.

Milli iradenin tüm topluma yansıdığı bir Referandum istediklerini önemle vurgulayan Mansuroğlu; “Getirilmek istenen Anayasa değişikliği ülkeyi karanlık bir noktaya doğru götürmektedir. Halkımız buna izin vermeyecektir. Siyasi bir beklenti içerisinde değiliz. Amacımız, laik, demokratik ve hukuk devleti ile parlamenter sistemin devam etmesidir” dedi.

CHP Heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Dernek Başkanı Neşet Turhan da; “Bu ülke için bedel ödeyenler vatanın bekçisi ve sahibidir. Milli duygularla yoğrulan düşüncelerimiz çerçevesinde üzerimize düşeni yapacağız. Bu topraklarda huzur, barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşamalıyız” şeklinde duygularını ifade etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here