Altın Yine Zirvede!

0
82

uğur fırat-piyasa5İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde bulundu.

Altının, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışına ilişkin endişelerin artmasıyla 3 haftanın en yüksek seviyesine yakın seyrettiğini kaydeden Fırat; “Altın, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmayı oylayacağı referanduma ilişkin belirsizliğin etkisi ve traderların Fed’in bu haftaki toplantısında faiz artırımına yüzde 0 ihtimal vermesiyle, üç haftadan fazla bir sürenin zirvesine yakın seyrediyor.18 Mayıs’tan beri en yüksek olan ons 1,278.50 seviyesini görmesinin ardından Singapur saatiyle 09:17’de ons başına 1,273.29 dolardan işlem gördü.

Altın, piyasada daha fazla çalkantı olabileceğine ilişkin endişelerden destek buluyor. Fazi ödemesi bulunmayan değerli metal, Haziran ayı toplantısında gidilebilecek Fed faiz artırımına ilişkin beklentilerin azalmasıyla birlikte 2016 yılında yüzde 20 değer kazandı. Capital Economics Ltd.’nin Cuma günkü raporuna göre altın, Brexit’in gerçekleşmesi durumunda onz başına 1,400 dolara kadar tırmanabilir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here