Altın Üç Ayın En Düşüğünden Yükseldi

0
49

uğur fırat-piyasa7İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat haftanın ilk borsa değerlendirmesini yaptı.

Altının 3 ayın en düşüğünden yükseldiğini ifade eden Fırat; “Altın, 1.200 doların altındaki fiyatların Çinli yatırımcıların alımlarını güçlendirebileceği spekülasyonuna bağlı olarak, bazı yatırımcıların fiyatların daha da düşebileceği beklentisi ile açtıkları pozisyonları tersine çevirmeleri ile birlikte, ABD istihdam verisi sonrası gördüğü üç ayın en düşük seviyesinden yükseldi. Platin beş yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi. Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,171.98 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 11.20’de, 1,170.24 dolara geldi. Metal 6 Mart’ta, ABD’de işverenlerin geçen ay beklenenden daha fazla kişiye iş olanağı sağladığını gösteren verinin Fed’in faizleri artıracağı beklentilerini güçlendirmesi sonrası, 1,163.84 dolara kadar inerek, 1 Aralık’tan bu yana en düşük seviyesini gördü. 

Altın bu yıl, dünyanın en büyük ekonomisindeki toparlanmanın hisse senetlerinde güçlü yükselişlere neden olması ve bunun sonucu altına yönelik refah koruma talebinin zayıflaması sonucu yüzde 1.2 düştü ve art arda ikinci yıla taşıdığı kaybını daha da genişletti. Dolar istihdam verisi sonrası 10 yılı aşkın sürenin en yükseğine çıktı” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here