Altın Haftaya Yükselişle Başladı!

0
74

ugur-firat-piyasa9İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası başkanı Uğur Fırat altının hafta başını yükselişle açması hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu.

Altındaki yükselişin piyasanın daha da durgunlaşmasına sebep olduğunu ifade eden Başkan Fırat; “Altın hafta başını yükselişle açtı. Geçen haftayı 27 ile kapatan altının hafta başını yükselerek 28 lira ile açması piyasanın durgunlaşmasına neden oldu. Türkiye’nin not indiriminden sonra borsanın düşmesi dolarında yükselmesinden dolayı altın şu anda 28 liranın üstünde işlem görüyor. Haftanın ilk günleri olması dolayısı ile arz ve talep olmadığı gibi altının da yükselmesi piyasanın daha da durgunlaşmasına sebep oldu. Altının iki günde yükselmesi hem alıcılar hem satıcılar tarafından vatandaşı karamsar hale getirdi. Vatandaş acaba altın daha çok yükselir mi diye düşünüyor. Bu da durgun olan iç piyasanın daha da durgunlaşmasına neden oluyor. Piyasadaki durgunluğun kalkması için piyasaya acil nakit para akışı olması gerek. Önümüzdeki günlerde altının normal seyrine düşmesini bekliyoruz” dedi.

Piyasadaki durgunluğun sebeplerine de değinen Başkan Uğur Fırat, öncelikli sebebinin altının hafta başını yükselişle açmış olması, kurban bayramı ve okulların açılması dolayısı ile vatandaşların çocuklarına yapmış olduğu masrafların etkilediğini söyledi. Fırat, piyasadaki durgunluğun kalkması için piyasaya acil nakit para akışı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here