“AKP Zenginlerin Hükümetidir!”

0
71

CHP İlçe Başkanı Uyar’dan Zamlara Sert Eleştiri…

AKP Hükümetinin yaptığı zamlarla ilgili bir basın açıklaması yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, “AKP’li yandaşlara han hamam, fakir fukaraya zam. Bu hangi insanlığa sığar” diyerek, yapılan zamları eleştirdi.

Basına yaptığı yazılı açıklamada AKP Hükümetlerinin ekonomiyi iyi yönetemediğine dikkat çeken Süleyman Uyar; “Siz 10 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz. 2002 yılında ülkenin toplam iç ve dış borcu 220 milyar dolardı. Şimdi 750 milyar dolara çıktı. Devletin tüm mallarını, fabrikalarını sattınız. Bir mirasyedi gibi ülkeyi yöneten AKP iktidarı için artık ekonomide de yolun sonu görünüyor. Bir yıl içinde doğalgaza yapılan zammın oranı yüzde 40’ı geçti. Elektrik deseniz öyle. Bu zamların yansıması hep fakir fukaraya, 1600 cc’den küçük motorlu araçları kim kullanıyor. Tabi ki düşük gelirli vatandaşlarımız. 300-500 bin liralık araçlara bir şey yok. Çünkü AKP zenginlerin hükümetidir. Yeni yapılan zamlar da bunun somutlaşmış belgeleridir” dedi.

Dünyanın en pahalı benzinin ülkemizde kullanıldığına dikkat çeken Uyar; Dünya’nın en pahalı benzini artık ülkemizde kullanılıyor. AKP hükümetine bu konuda teşekkür etmek lazım, hayal olan dünyanın en pahalı benzinini gerçeğe çevirdiler. Mazot desen öyle, çiftçi traktörüne binemiyor. Kamyonların kontaklarının da kapanması çok yakındır. Başbakan köşke kaçarak, fakir fukaraya yaptığı bu eziyetler için hesap vermekten kurtulmaya çalışıyor. Yok öyle yağma.

Tecrübelerimiz bizlere ekonomiyi yönetemeyen iktidarların, gittikçe sertleştiğini ve bir diktatörlüğe dönüşmeye çalıştığını söylüyor. Başbakan’ın tavırlarına dikkat ederseniz bunu görürsünüz. En küçük bir eleştiriye bile tahammül edemiyor. Türkiye halkı bunun hesabını seçimlerde soracaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here