AKİB Başkanlarından, İki Bakana Ziyaret

0
136

akib ziyaret4Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Başkanları, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ı ziyaret etti.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AYSMİB) Başkanı Ali Kavak, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Başkanı Hayri Uğur ve Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (ADDMİB) Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ı ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin’le çok daha yakından ilgilenmek ve daha fazla hizmet noktasında katkı sağlamak amacında olduğunu kaydederek; “Bu onurlu görevin sorumluluğu ve bilinci içinde, sizlerin de desteğiyle pek çok başarıya imza atacağız” diye konuştu. Mersin’de devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında ihracatçıları bilgilendiren Elvan, kentte hayata geçecek tüm projelerin yakın takipçisi olduğunun altını çizdi.

Bakan Elitaş da eskiden başkan vekilliği yaptığı ADDMİB’deki meslektaşları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek; “AKİB’in ülkemiz ihracatındaki yeri çok büyük. Ortak çalışmalarımızla AKİB ihracat rakamlarının çok daha yukarılara çıkacağını umut ediyorum” dedi. Orta Vadeli Plan’da bu yılki ihracat hedefinin 150 milyar dolar seviyesinde olduğunu hatırlatan Bakan Elitaş; “Gönül ister ki 150 değil, 200 milyar dolar ve daha fazla ihracat rakamları görelim. Bu rakamları artırmak için sizlerle el ele omuz omuza çalışacağız” şeklinde konuştu.

akib ziyaret5

Aymen: “Bakanımız Sektörü Yakından Tanıyor”

AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, Başbakan Yardımcısı Elvan’ın Mersinliler ve AKİB ihracatçıları için büyük bir şans olduğunu belirterek; “Sayın Elvan’ın Başbakan Yardımcılığı görevine atanması, Hükümetin Mersin’e verdiği önemin göstergesidir. Kendisinin yapacağı hizmetlerde desteğimiz sonsuzdur” dedi. Aymen, ayrıca AKİB’in daha önce başkan vekilliği görevini yürüten Bakan Elitaş’ın Ekonomi Bakanı olmasının da onur kaynağı olduğunu belirterek; “Sayın Elitaş’ın sektörümüzün sorunlarına yakından tanık olması, sorunlarımızı aktarma konusunda zorluk yaşamayacağımız bir kişi olması biz ihracatçıları umutlandırdı” dedi.

İhracat Sorunlarının Çözümünde Desteğimiz Tam

ADDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş; “Sayın Elitaş’ın ihracatçılarımızın sorunlarını yakından takip edeceğine inancımız tam. Her koşulda kendilerinin destekçisi olacağız” dedi. AYMSİB Başkanı Ali Kavak, Bakan Elitaş’ın göreve gelir gelmez ortaya çıkan Türkiye-Rusya arasında yaşanan kriz esnasında ihracatçının yanındaki duruşundan memnuniyet duyduklarını belirtirken, kısa sürede gerekli önlemlerin alınması ve ihracatçının mağduriyetinin önlenmesi konusundaki duyarlılığı sebebiyle kendisine teşekkür etti.

AHKİB Başkanı Hayri Uğur da sektörün sorunları ve taleplerini Bakan Elitaş’a aktararak, çözüm noktasında yardım beklediklerini ifade etti. Toplantı sonunda AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, Ekonomi Bakanı Elitaş’a günün anısına ADDMİB’ye ait 09.01.2003 tarihli ve Eski Başkan Vekili Mustafa Elitaş imzalı bir karar defteri sayfasını hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here