Akça; “Yeni Sistem Altyapıya Bakılmadan Apar Topar Meclisten Geçirilmiştir”

0
79

türk eğitim-sen1Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, yeni başlayan 2013-2014 eğitim öğretim yılında yaşanan ve yaşanacak bazı sıkıntı ve sorunlara dikkati çekmek üzere geçtiğimiz hafta sonu basın toplantısı düzenledi. Şenöz Cafe’de Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça’nın düzenlediği basın toplantısına sendika yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Eğitim öğretim yılına bu yılda problemlerle girildiğini savunan Şube Başkanı Akça; “4+4+4 sistemi ile okullardaki dönüşüm tam olarak halen yapılamamıştır. Yapılan yerde de kimi okulda hiç öğrenci yok, kimi okullarda da sınıf sayısı 55-60 kişiyi buluyor. Buna bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. 28 Şubat’ta 8 yılı dayatanlar, bunu yaparken hiçbir altyapıya bakmadan yapmışlardır. Şimdi de AKP apar topar meclisten geçirdiği 4+4+4 ile aynı hatayı yapmıştır.

SBS kalktı diye öğrenciler adına sevindik ama bu kez de öğrencilerin karşısına 12 sınav geldi. İleri ki yıllarda da bu sınav sayısı 36’ya çıkacak. Bu uygulamanın kime hizmet ettiği bellidir. Kısaca bu uygulama yeni dershanelerin açılmasına neden olacaktır. Oysaki bizim sendikamızın önceliği çocuklarımızın eğitim, öğretimi ve bilgiyi okuldan almasından yanadır. Ders kitaplarında da sıkıntılar var. Bu sıkıntı sınıf ve ders kitapları bazındadır. Çok sayıda eksiklikler var. Oysaki bu kitapların aylar öncesinden belirlenmesi, planlanması ve temin edilmesi gerekirdi” dedi.

Mülakatlarda Kepazelik Diz Boyu!

Müdürlük sınavlarında torpil yapıldığını da öne süren Akça; “Okulda müdürlük için yapılan yazılı sınav sonunda, şimdi mülakat adı altında bir soytarılığa imza atıldı. Sözlü veya mülakat, adı ne olursa olsun herkes bu sistemi torpilin yapıldığı yer olarak biliyor. Geçtiğimiz günlerde okul müdürlüğü için yapılan yazılı sınavlarda sendika üyelerimizin de olduğu bazı öğretmenler, çok yüksek not almalarına karşın, sözlü notları 45-50 gibi puan aldılar ve müdür olmalarının önü kesildi. Malum sendikanın üyesinin bir tanesi de yazılıda düşük puan almasına karşın sözlüden 99.7 puan aldı. Bu kişi ağzıyla kuş mu tuttu da bu puanı aldı? Mülakatlarda kepazelik diz boyu. Bu yöntemin geri çekilmesi için bir takım eylemler gerçekleştireceğiz. Geri alınmaz ise de konuyu yargıya taşımayı planlıyoruz” derken, her alanda müşterek konularda diğer sendikalarla birlikte olabileceğinin de mesajını verdi.

Akça; “5 bakan değiştirmesi, bu hükümetin eğitimdeki başarısızlığının en büyük göstergesi değil midir?” diye de sordu.

Akça, konuşmasında memurların toplu iş sözleşmesine de değinerek, toplu iş sözleşmesinin çadır tiyatrosuna dönüştürüldüğünü, malum sendika tarafından yüzde 3+3 ile apar topar imzalanan bu sözleşme nedeni ile tüm memurların 2 yılını kaybettiğini bunun sorumlusunun da Memur Sen olduğunu kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here