Akbay; “Kömür Santrallerinin Kurulmaması İçin Direnmeye Devam Edeceğiz”

0
181

shd protesto1SHD İskenderun Temsilciliği Adına Bülent Akbay; “Kömür Santrallerinin Kurulmaması İçin Direnmeye Devam Edeceğiz”

Sosyal Haklar Derneği (SHD) İskenderun Temsilciliği Adına Bülent Akbay, geçtiğimiz gün Yumurtalık Sugözü mahallesinde, sessizce yapılmak istenen ÇED toplantısına izin vermediklerini söyledi.

Geçtiğimiz gün, Sugözü mahallesinde ÇED toplantısı yapılacağı haberini aldıklarını ve buna müsaade etmemek adına bölgeye gittiklerini, halkı bilgilendirdiklerini ifade eden Akbay; “7 Haziran Salı günü, Yumurtalık Sugözü Mahallesinde Hande ve Ece Termik Santrallerinin ÇED toplantısının yapılacağını duyunca orada olmaya karar verdik. Çünkü cennetten bir parça olan bölgeye iki adet daha termik santrali kurulması için şirket yetkilileri ve firmanın taşeronluğunu yapan bazı yetkililer sessiz sedasız prosedürü tamamlamaya çalışıyordu.

shd protesto2

Adana ve İskenderun’dan SHD aktivistleri olarak sabah erkenden yola çıktık. Sugözü mahallesi sakinlerinin toplantıdan haberi yoktu. Haber verebildiklerimize duyurduk. Toplantının usulsüz olduğunu, halktan kaçırılmak istendiğini bu sebeple iptal edilmesi gerektiğini, gerçeğe aykırı tutanak tutulmasına izin vermeyeceğimizi söyledik. Özetle üç kuruşa geleceğimizi satanlara karşı halkla beraber direndik ve şimdilik kazandık. Adana Yumurtalık ilçesine yapılmaya çalışılan iki termik santralin ÇED toplantısına izin vermedik. Halktan kaçırılmaya, bir oldu-bittiye getirilmeye çalışılan toplantı yoğun itirazlarımız neticesinde yapılamadı.

shd protesto3

Bu Tasarlanmış Cinayettir

Şimdilik yaşam savunucuları kazandı. Bundan sonraki sürecin de takipçisi olacak ve kömür santrallerinin kurulmaması için yasal ve meşru tüm yöntemlerle direnmeye devam edeceğiz. Bacalarından ölüm fışkıran sessiz katillerle mücadelemiz sürecek… Sahillerimizde kömür santrallerine izin vermek doğaya ve insanlığa karşı suçtur, tasarlanmış cinayettir! Güney Afrika ve Güney Amerika’dan getirecekleri ithal kömürle yaşam alanlarımızı yok edecekler. Şirketler 49 yıl para kazanıp gidecek, faturasını biz çekeceğiz.  Havamıza, suyumuza, toprağımıza ve geleceğimize sahip çıkalım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here