Ak Parti Hatay Milletvekili Karasayar; “Bu Yasanın Özü Milletin Yetkisine Bağlı”

0
104

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, referandum çalışmaları kapsamında İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesini ziyaret ederek cemaatle bir araya geldi.

Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ve Kilise Pederi Dimitri Yıldırım tarafından kapıda karşılanan Milletvekili Karasayar’a ziyarete bir sürpriz de yapıldı. Doğum günü olması nedeniyle Vekil Karasayar’a çiçek takdim eden Vakıf Başkanı Teymur, sağlıklı bir yaşam diledi. 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının ülkemize huzurve başarı getirmesini temenni eden Teymur, ziyaretinden ötürü Karasayar’a teşekkür etti.

Sürprizden ötürü teşekkür eden Vekil Karasayar, Hristiyan hemşerileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulunmak üzere ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Milletvekili Karasayar, “Kilisemizin çatısı altında sizlerle sohbet edip istişarelerde bulunmak üzere geldik.

Görev yaptığımız 15-16 yıllık süre içerisinde, kilisemizin, sizlerin problemlerini, İskenderun’da yaşanan sıkıntıları masaya yatırdık, rapor ettik. Ankara’daki ilgililerimize ilettik. İskenderun ve bölgemiz için öneminizi arz ederek sorunlara çözüm bulmaya çalıştık, bulduk. Arzularınız doğrultusunda ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, farklılıklarıyla güzellikleri bir arada yaşatan bir ülke. Özellikle Hatay kültürüyle, yaşam tarzıyla, halkımızın birbirine dayanışması ve hoşgörüsüyle dünyaya örnek olacak bir ilimiz. Acımızı, mutluluklarımızı beraber paylaştık. Ülkemizin geleceği için omuz omuza mücadele ettik. Dünya bizim Hatay’ımızı İskenderun’umuzu örnek alsa kavgalar, savaşlar son bulur” dedi.

Amaçlarının ülkeyi daha ileriye götürmek olduğunu önemle vurgulayan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Ülkemiz dünyanın en önemli coğrafyasında. Biz istiyoruz ki en huzurlu, en mutlu, en güçlü ülkesi olsun. Ülkemizde her alanda, dünyanın pek çok yerinde verilmeyen hizmetler verilmeye başlandı. Daha fazlasını yapmak istiyoruz. Yaradan’dan da ötürü sevgi anlayışıyla, yanlışlıkları da düzeltmeye çalıştık. Kiliselerimizin mallarını geri verdik mümkün olduğu kadar. Çok mücadele ettik ve ciddi yol aldık. Bugün geldiğimiz noktada eksiklikler tabi ki olabilir. 330 milletvekilinin oyuyla bir anayasa değişikliği teklifi hazırlandı. Bu yeterli değil tabi, eğer sizler onay verirseniz geçecek.

Bu yasanın özü milletin yetkisine bağlı. Ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanını milletin kendisi seçecek. Siyasi partilerin gücü cumhurbaşkanını seçtirmeye yetmeyecek. Cumhurbaşkanı %50+1 oy almak zorunda. Cumhurbaşkanı olmak isteyen kişi herkesi kucaklayacak. Artık keyfi siyaset olmayacak. Siyasetin özünde 80 milyon insanı memnun etme yatacak. Toplumsal barışı getirecek bize bu. Amaç Türkiye Cumhuriyeti Devletine hizmet etmek olacak. Yıllardır arzuladığımız sistem bu. Bundan sonraki süreçte, cumhurbaşkanını seçeceksiniz, göreve gelecek, beğenmezseniz, 5 yıl sonra ona gereken dersi vereceksiniz. Memnun olursanız bir beş yıl daha seçersiniz. En fazla görev süresi 10 yıl olacak. Yani tüm kararı siz, millet verecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kilise ziyaretinde Vekil Karasayar’a Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve ilçe yönetimi de eşlik etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here