Ahrazoğlu; “Tüketen Türkiye’den Üreten Türkiye’ye Geçilmek Zorundadır”

0
117

mehmet ahrazoğlu4MHP Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, Hataylı Çiftçinin Sorununu Meclise Taşıdı

“Tüketen Türkiye’den Üreten Türkiye’ye Geçilmek Zorundadır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet Ahrazoğlu, Hataylı çiftçilerin borçlarının yapılandırılması konusunu meclise taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Uluslararası Anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğu kanun tasarısı hakkında MHP Grubu adına söz alan Ahrazoğlu, konuşmasına, geçtiğimiz günlerde Amanos Dağlarında PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda çıkan çatışmalarda şehit olan askerimize rahmet dileyerek başladı.

Uluslararası ikili sözleşmelere bakıldığında gündemdeki konuların bir kısmının enerji anlaşmaları olduğunu ifade eden Ahrazoğlu; “Dünyada söz sahibi bir ülke olabilmenin öncelikli şartlarından birisi de hiç şüphesiz ki yeterli enerji kaynaklarına sahip olmak ve bu kaynakları doğru kullanabilmektir. Enerji politikalarını doğru belirleyerek uygulayan ülkeler uluslararası rekabet gücünde öne çıkarken enerjide dışa bağımlı ülkeler gerek ekonomik gerekse siyasi politikalarda dışa bağımlı olmak zorunda kalmaktadırlar” dedi.

Enerji Tasarrufu Konusunda Tüketici Bilgilendirilmeli

Ülkede son yıllarda uygulanan doğal gaz ve petrol ithalatına dayalı yanlış enerji politikaları sonucunda enerjide dışa bağımlılığın giderek arttığını, üretimin tüketimi karşılama oranının düştüğünü, yüksek kaçak ve kayıp oranlarının kabul edilebilir sınırlara çekilemediğini ifade eden MHP’li Vekil Ahrazoğlu; “Ancak son yıllarda ülkemizdeki petrol ve doğal gaz lobilerinin etkinliğinin artmasıyla yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları yeterince değerlendirilememiştir. Bu amaçla ülke kaynaklarının üretime sokulmasına yönelik tedbirler alınamamış, alternatif enerji kaynakları alanında AR-GE çalışmaları, yatırımlar özendirilememiş, termik kaynaklı enerji üretim santralleri yenilenememiş, doğal gaza bağımlılık artmış, hidroelektrik üretimindeki su kaynaklarımız yeterince kullanılamamıştır. Ayrıca, ülkemizde enerji verimliliği de beklenen düzeyde artırılamamıştır. Elektrik enerjisi dağıtım ve kullanımında kayıp ve kaçakların önlenmesi, kullanılan teknolojinin geliştirilmesi ve enerji tasarrufu konusunda tüketici bilinçlendirilmesi maalesef oluşturulamamıştır” dedi.

Çiftçi Giderini Karşılayamıyor

Konuşmasında Hataylı çiftçilerin içinde bulundukları zor durumu anlatarak devam eden MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu; “Basına yansıdığı kadarıyla, çiftçi borçlarının erteleneceğinden bahsedilmektedir. Kapsamı ne olursa olsun, borç ertelemesine sulama ve elektrik borçlarının da ilave edilmesi gerekmektedir. Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçların haricinde, muhakkak, Devlet Su İşlerine veyahut da sulama birliklerine olan borçlar ve TEDAŞ’a olan elektrik borçlarının da ertelenmesi elzem olmuştur. Hataylı çiftçiler bu konuda Hükümetten haber beklemektedir” şeklinde konuştu.

Çiftçinin temel girdileri olan mazot, gübre, tohum ve ilaçların fiyatlarındaki artışı karşılayamaz durumda olduğunu belirten Ahrazoğlu; “Bugün mazot 4,60 lira, üre yılbaşından önce 900 liradan 1.300 liraya çıkmıştır, 18-46 DAP gübresi 1.100 Türk lirasından 1.600 Türk lirasına, üç 15 dediğimiz toprak gübresi ise 850 Türk lirasından 1.300 Türk lirasına yükselmiştir. Yani, yılbaşından önceki aralık ayındaki fiyatlar ile bugünkü fiyatlar arasında yüzde 30, yüzde 40’lar mertebesinde bir artış olmuştur. Tüketen Türkiye’den üreten Türkiye’ye geçilmezse, yeni bir üretim reformu hazırlanmazsa istikrar ve ekonomik büyümeyi sağlamak mümkün olmayacaktır” dedi.

Suçlu ve Suçsuz Birbirinden Ayrılmalı

15 Temmuz sonucu değerlendirildiğinde Türk milletinin istiklaline ve istikbaline kasteden tüm hainlerin temizlenmesi gerektiğini ancak bunu yaparken suçlu ile suçsuzun birbirine karışmasına izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Ahrazoğlu; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak buna desteğimiz tamdır ancak bu kapsamda suçlu ile suçsuzun ayrılması gerekmektedir. Suçlu ile suçsuzun birbirine karıştığına yönelik yoğun rahatsızlık ve çağrılara iktidarın kulak vermesi, dikkate alması ve bunlara muhakkak bir çözüm vermesi gerekmektedir. Aslı astarı belli olmayan, somut delillerle belirtilmeyen iftiralara ve gizli tanıklara mağduriyet yaratılmamalı, toplumda yeni bir küskünlüğe ve Türk düşmanlığına fırsat verilmemelidir. Mazlumun ahını almadan, mağduriyetlere ve adaletsizliğe meydan vermeden, Anayasa ve yasalara aykırı davranmadan, adaleti geciktirmeden ülkemizin bir an önce bu belayı atlatması bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak da arzumuzdur. Ancak, suçlu var ise neyle suçlandığı da açıkça belirtilmelidir. Özellikle yurtta sulh konseyi üyeleri konusunda kamuoyu açık cevap beklemektedir” diyerek konuşmasını tamamladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here