Afrin Harekâtı 5. Gününde!

0
160

Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlenen ‘Zeytin Dalı’ Harekâtında beşinci güne girildi. Harekât kapsamında bugüne kadar ikisi asker olmak üzere üç şehit verdik. Şehit Düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ile AFAD çadır bölgesine düşen roket sonunda şehit düşen TEDAŞ çalışanı Şahin Elitaş gözyaşlarıyla toprağa verildi. Afrin’deki terör örgütü YPG kontrolündeki bölgeden dün ateşlenen iki roket mermisi daha Reyhanlı ilçesine düştü.

Elitaş Kırıkhan’da Toprağa Verildi

Suriye sınırındaki Kalatepe Mahallesinde AFAD tarafından kurulan çadırlara Suriye’nin Afrin bölgesinden atılan 2 roketin düşmesi sonucu şehit olan TEDAŞ çalışanı Şahin Elitaş düzenlenen törenle toprağa verildi. Kırıkhan ilçesinde kılınan cenaze namazına Hatay Valisi Erdal Ata, Ak Parti Hatay milletvekilleri Fevzi Şanverdi, Adem Yeşildağ, Mehmet Öntürk, MHP Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, CHP Milletvekili Serkan Topal, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AFAD tarafından sınırın sıfır noktasına kurulan çadırlarda elektrik tesisatı çalışması yaparken, Suriye’nin Afrin Bölgesinden PYD/YPG tarafından alınan füzenin çadır kente isabet etmesi sonucunda şehit olan Şahin Elitaş’ın 2 çocuğu vardı.

Şehit Musa Özalkan Toprağa Verildi

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 22 Ocak tarihinde Kilis’in Gülbaba köyü güneydoğusunda terör örgütü PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ unsurları ile girilen çatışmada şehit olan Ankaralı Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan da memleketinde toprağa verildi.

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtındaki ilk şehidimiz Astsubay Musa Özalkan için Ankara’da cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.

İkinci Acı Haber, Piyade Üsteğmen’den…

Öte yandan operasyonda Üsteğmen Oğuz Kağan Usta ikinci şehidimiz oldu. Afrin’de yürütülen operasyon sırasında dün sabah şehit olduğu haberi gelen Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın şehadet haberi Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan ve Serik ilçesinde bir okulda öğretmen olan eşi Saide Usta’ya ulaştı. 3 yaşında bir kızı olduğu öğrenilen şehit Üsteğmen’in evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Üsteğmen’in babasının da emekli astsubay olduğu öğrenildi. Şehidin naşının Afrin’den memleketi Ankara’ya götürüldü.

Reyhanlı’ya Bir Kez Daha Roket Mermisi Düştü

A frin’deki terör örgütü YPG kontrolündeki bölgeden ateşlenen iki roket mermisi daha Reyhanlı ilçesine düştü. Atılan mermilerden birinin patlamadığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Mustafa Kemal Mahallesindeki İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının lojistik merkezinin yakınındaki zeytin bahçesine 2 roket mermisi düştü. Olayda hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Atılan mermilerden birinin patlamadığı öğrenilirken, olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleri olay yerinde inceleme başlattı. Patlamadığı belirtilen roketin imha edilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Askeri Malzeme Sevkıyatı Sürüyor

Hatay’ın sınır bölgesine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askeri lojistik malzeme sevkıyatı sürüyor. TSK’nın çeşitli birliklerinden vagonlarla gelen askeri lojistik malzemeleri İskenderun Garına ulaştı. Vagonlarla İskenderun Demiryolu İstasyonu’na ulaşan askeri malzemeler, vagonlardan indirilerek alınan güvenlik önlemleri altında askeri araçlara yüklendi. Askeri malzemelerin Suriye sınırındaki askeri birliklere gönderileceği öğrenildi. Sevkiyatların devam etmesi bekleniyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here