ADD Uçurtmalarla Çocukları Sevindirdi

0
170

ulusal kutlama1Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi ve Belen Temsilciliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Atatürk Anıtında çocuklara balon ve uçurtma dağıtarak, bayramı kutladı.

Etkinliğe, bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı ve çocuklara uçurtma verirken, ADD, İskenderun’da 450 uçurtma dağıtımı yapıldığını duyurdu. Halkı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına sahip çıkmaya davet eden ADD, 23 Nisan 1920’nin, TBMM’nin açıldığı ve Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu anımsatarak; “O gün, hem saltanata, hem de işgal güçlerine karşı başlatılan milli mücadele hareketi ile ulusal egemenliğe dayalı tam bağımsız bir Türkiye’nin temelleri atılmıştır. 23 Nisan 1920 tarihi Türk milletinin dönüm noktasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Vatan Partisi, TGB ve TLB’den 23 Nisan Kutlaması

Vatan Partisi İl ve ilçe yönetimi ile aralarında TGB ve TLB’nin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, çocuklara Ulucami Caddesinde balon dağıttı ve Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını açıkladı.

ulusal kutlama2

Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı arasında, cadde üzerindeki eski bit pazarı alanında basın açıklaması yapan Türkiye Liseliler Birliği İskenderun Temsilcilik Başkanı Yaren Tezgider de Atatürk’ün, ‘Çocuklar her türlü istismardan korunmalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır’ sözünü anımsattı. Tezgider; “23 Nisan, sıradan bayram olmanın ötesinde kazanılan zaferlerin kokusunu taşır” dedi.

23 Nisan resepsiyonlarının iptal edilmesini eleştiren Tezgider; “Resepsiyonların iptal edilmesinin nedeni şüphe yok ki ülkemizdeki terör saldırıları değildir. Mustafa Kemal başkanlığındaki büyük millet meclisi, Eskişehir-Kütapya savaşında büyük kayıplar yaşanmasına rağmen, meclisi Kayseri´ye taşımamıştır. Çünkü o meclis, Türk milletinin kurtuluşunun son kalesidir. Taşınacak olan meclis, çekilen beyaz bayrağın cephe gerisinin beyanıdır. O nedenledir ki terör saldırılarının olması, kutlamaların yapılmasına engel olmaz, aksine Türk milletini bugünde birleştirir. Aynı zamanda kutlamaların içini boşaltıp, bugünü bir çocuk bayramı olarak ele almak tarihi bir hata olur. 23 Nisan, bir milletin tüm dünyadaki mazlum ülkelere örnek olan egemenliğini kazandığı gündür. Şeyhlerin, dervişlerin, müritlerin orta çağ karanlığına gömüldüğü gündür” dedi.

ulusal kutlama3

ÇYDD; “23 Nisan Tüm Çocuklarımıza ve Ulusumuz Kutlu Olsun”

ÇYDD İskenderun Şubesi de yazılı yaptığı açıklamada, TBMM’nin ulusal birliğin bir ürünü olduğunu belirterek, ulusal egemenlik anlayışının toplumu laik Cumhuriyet’e dönüştürdüğünü kaydetti. Açıklamada şunlara yer verildi:

“Temelleri 23 Nisan 1920’de atılan Türkiye Cumhuriyeti’nde yönetim, bunları düzenleyen yasalar, kurallar dine dayandırılamaz. Dinin toplumsal yaşamı yönlendirmesini istemek, insanların din ve vicdan özgürlüğünü yok etmeye yönelik tehlikeli bir gidiştir. Mustafa Kemal’in TBMM’nin kurulduğu ‘ulusal egemenlik’ gününü, dünyada ilk kez çocuklara bayram olarak armağan etmesi çok ama çok anlamlıdır”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here