Acilen %1 Hissenizi Borsa’ya Sürünüz!

0
883

isceid-aciklama-2İsdemir Yönetimi ve Erdemir CEO’su Pandır’a, İsdemir Derneğinden Çağrı:

İsdemir Dernek Yönetimi, borsada işleme giren hissedarlara ait hisselerin aşırı şekilde değer kaybına uğraması nedeniyle yeniden harekete geçti. Dernek yönetimi adına bir açıklama yapan Başkan Bayram Özarslan, İsdemir A.Ş’ye ait %1 hissenin daha Borsa’ya sürülmesini talep etti.

Bu talebini, İSDEMİR A.Ş. yönetimi ile ERDEMİR T.A.Ş CEO’su Ali Pandır’a yönelten dernek başkanı Özarslan, bu şekilde İsdemir hissedarı olan 11.464 ailenin mağduriyetinin giderileceğini de sözlerine ekledi.

Borsa-Ulusal Endeksi İçin %5 Şart…

Sermaye Piyasa Kanunu (SPK) maddeleri gereği bir şirkete ait hissenin Borsa-Ulusal Endeksinde işlem görmesi için en düşük %5’inin Borsa’ya sürülmesi gerektiğini anlatan İsdemir Derneği Başkanı Bayram Özarslan; “İsdemir A.Ş. tarafından sadece hissedarlara ait %4.93’lük hisse Borsa’ya (Piyasa Öncesi İşlem Platformu-PÖİP) sürüldüğünden bu hisseler şu anda Erdemir A.Ş. hisselerinin işlem gördüğü Ulusal Pazar BİST-30’da alınıp satılamamakta, dolayısıyla da İsdemir A.Ş. hisse lotu 1.83 TL’den işlem görürken, İsdemir A.Ş.’den üretim ve değeri daha düşük olan Erdemir A.Ş. hisse lotu ise bunun 3 katına yakın olan 4.41 TL’den işlem görmektedir.

İsdemir A.Ş hisselerinin gerçek değerde işlem göreceği Ulusal Pazarda işleme geçmesi için piyasaya sürülmüş hisse oranın %4.93’den %5’e yükseltimi gerekmektedir. Bu durumun oluşumu için 2 alternatif olup, birincisi dernekçe İskenderun Ticaret Mahkemesine açılmış hisse artış davasının dernek lehine sonuçlanması (ki bu uzun bir süreçtir) veya İsdemir A.Ş tarafından kendilerine ait %95.07 hisseden sadece %1 oranında hisseyi BORSA’ya sürmesidir.

İsdemir A.Ş’ye ait %1 hisse daha Borsaya Sürülmeli

Dernek Yönetimi ve İsdemir hissedarları olarak, buradan İSDEMİR A.Ş Yönetim Kurul Üyeleri ile ERDEMİR CEO’su Sn. Ali Pandır beye sesleniyor ve rica ediyoruz. Mevcut durumu yakinen biliyor ve gözlemliyorsunuz. Kamuoyuna her zaman güzide bir kurum olarak tanıtıp övdüğünüz İsdemir A.Ş. hisselerinin düştüğü mevcut pazar ile madden rezil durumdan çıkması ve 11.464 adet, İsdemir A.Ş. hisse sahibi İsdemir’li ailenin, elinde bulunan hissenin düşük değerde alınıp-satımının engellenmesi için, derhal karar alarak İsdemir A.Ş’ye ait %1 hissenin daha borsa’ya sürülmesini sağlayınız.

Böyle bir karar almaz iseniz, dernek olarak yapacağımız aktivitelerle mağduriyetimizi kamuoyuna aktarıp, kurumunuza baskı yapılmasını sağlayacağımızı biliniz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here