Acaba Kimler Engelli? (4)

0
41

Değerli okurlarım, ruhun mahiyetini yaşarken birden aklıma geldi. Acaba ruh insanları güzelleştirir mi? Bunun yanıtını da makalemizin bir paragrafında sizlere soracağım. Devam ediyoruz.

Uykuda ölenler ya da yeşil zemin üzerinde hiçbir darbeye maruz kalmadan yaşamını yitiren sporcular, futbolcular da var. Bunun o insanlar üzerinde ki etkisi nasıl olacak diye bir soru akla gelmez mi? Gelir tabi. Uykuda da, ölünce ruh bedenden ayrılır. Fakat uykuda ayrılmasıyla ölüm sonrası ayrılması arasında çok fark vardır.

Spor sahalarında kalbi duran sporcunun kalbinin çalıştırılmasıyla, uyku da ölen kişinin tekrar uyanmasıyla ruh tekrar gelecek ama vefat halinde ebediyen gelmeyecektir. Cenabı Allah, öleceklerin ölümleri anında, ölmeyeceklerin de uykuları arasında ruhlarını alır. Dikkat edecek olursak, bu iki ifade arasında çok önemli ibretler vardır.

Uykuda ruhun bedenden ayrılması, bir kimsenin geziye çıkması, seyahatten sonra mutlu bir biçimde evine dönmesine benzer. Ölürken ruhun ayrılması böyle değildir. Bu ayrılık, vatanı işgal edilmiş olan, evleri viran, malı mülkü talan olan kimsenin vatanından ayrılması gibidir. Allah öyle ölümlerden korusun!

Bu nedenle, uykudayken ruhun gitmesinde sıkıntı yoktur. Aksine sevinç ve de rahatlık vardır. Ölürken ayrılmasında ise çok acılar ve güçlükler hâsıl olur. Uyuyanın vatanı dünyadır ve dünyadaki gibi davranırlar. Ölenin ise vatanı yıkılır ahiret’e göç eder. Ona ahiret muamelesi yapılır.

Cenabı Allah, insanın ruhunu bilinmez şekilde yarattı. Ruh madde ve cisim değildir. Belli bir yeri yoktur. Ruh, bedenin ne içinde ne de dışındadır. Ne bitişik ne de ayrılır. Yalnız onu varlıkta durdurmaktadır. Bedenin her zerresini diri tutan ruhtur. Âlemi varlıkta tutan Allah, bedeni de ruh vasıtasıyla diri tutmaktadır. Yaşamasına izin vermektedir.

Bu konuda söylenecek başka sözler olacağını düşünemiyorum. Fazla ileri gitmek, boyutlarımızı aşmak doğru olmadığı kanaatindeyim. Ancak, televizyonlarda ahkam kesen sakallılar neler söylüyorlar neler? aynen şunları söylüyorlar: “…Açık giyinen kadınlar, kaç erkeği tahrik ettiyse, o kadar kişiyle zina etmişlerdir. Onların ruhu yoktur. Onların yüzünden ülkede hayır bereket kalmıyor…” diyorlar.

Bu ifadeleri benimseyen ve ortak olanların dört avradı var. Belli kanallarda, onların kanalında fetva veriyorlar, utanmadan. Allah’ın sabrı geniştir. Belayı bir verir ki bende ona yürekten inanıyorum. Yarınki sayımızda da engellilerin istihdamından söz edeceğim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here